«Ένα Γάλα Περιμένει», στην Κοζάνη

Τοπική πρωτοβουλία αντιμετώπισης της οικονομικής εξαθλίωσης

Ο κτηνοτρόφος και παραγωγός Τριαντάφυλλος Στότογλου, ο οποίος εδώ κι ένα χρόνο κατέπληξε την πόλη του την Κοζάνη (κι όχι μόνο), δημιουργώντας μια μικρή γαλακτοκομική εταιρεία εμφιάλωσης και διανομής φρέσκου γάλακτος το οποίο παράγει ο ίδιος, συνεργάστηκε πρόσφατα με την Κοινωνική Οργάνωση  ΑΡΣΙΣ σε μια πρωτοβουλία που ονομάζεται «Ένα Γάλα Περιμένει».

Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής, κάθε πολίτης στη Κοζάνη κι άλλες πόλεις του νομού,  μπορεί να αγοράσει δύο μπουκάλια «Γάλα Ημέρας Λευκάρων Τριαντάφυλλος» και να προσφέρει το ένα σε άγνωστό του άτομο το οποίο βρίσκεται σε οικονομική ανέχεια, αφήνοντάς το στο κατάστημα αγοράς.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία συνδυάζεται με μια άλλη που φέρει την ονομασία «Ένα ψωμί περιμένει» την οποία υλοποιούν εδώ και μήνες πάνω από 30 αρτοποιεία στην περιοχή της Κοζάνης, επίσης σε συνεργασία με τον κοινωνικό φορέα ΑΡΣΙΣ.

Όπως μας είπε ο ίδιος ο παραγωγός η πρωτοβουλία έχει βρει ανταπόκριση μεταξύ των πολιτών που προσφέρουν από το υστέρημά τους αλλά έχει ιδιαίτερη αξία καθώς είναι αρκετοί εκείνοι και στην πόλη της Κοζάνης που έχουν πληγεί οικονομικά και έχουν ανάγκη ένα μπουκάλι γάλα και μια φρατζόλα ψωμί. Το «Γάλα Ημέρας Λευκάρων Τριαντάφυλλος» διανέμεται σε 42 σημεία στην Κοζάνη και σε 55 συνολικά στο νομό. Πρόσφατα ο δραστήριος παραγωγός λάνσαρε και σοκολατούχο γάλα.

You might also like