Συνάντηση ΕΦΧΕ με Γ. Τσιρώνη στο ΥπΑΑΤ την Πέμπτη

Αβάσταχτο πλέον το κόστος παραγωγής για τους γαλακτοπαραγωγούς

Συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 στη 1 μ. μ. μέλη της Ένωσης Φυλής Χολστάιν (ΕΦΧΕ) με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Τσιρώνη στο 2ο όροφο (Αχαρνών 2, Αθήνα) για την φθίνουσα πορεία της ελληνικής γαλακτοπαραγωγού αγελαδοτροφίας.

Οι Έλληνες παραγωγοί γάλακτος κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα όσα συμβαίνουν στον τομέα του αγελαδινού γάλακτος και ζητούν άμεσα να υπάρξουν παρεμβάσεις.

Η φυλή Χολστάιν κατάγεται από την Ευρώπη, αλλά εδώ και δεκαετίες τα ζώα είναι απόλυτα προσαρμοσμένα στο ελληνικό περιβάλλον. Πρόκειται για φυλή, που κατάγεται από περιοχές της σημερινής Ολλανδίας και τη Φρισλανδία και κέρδισε την προτίμηση των παραγωγών, γιατί έχει την υψηλότερη γαλακτοπαραγωγή με τη σχετικά μικρότερη περιεκτικότητα γάλακτος σε λίπος.

Όπως μας ενημέρωσαν κάποιοι από τους παραγωγούς που θα λάβουν μέρος στη σημερινή συνάντηση, αυτή τη στιγμή η ελληνική γαλακτοπαραγωγή αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα καθώς όλο και περισσότερες εκμεταλλεύσεις ανά την Ελλάδα καθίστανται μη βιώσιμες λόγω του αυξημένου κόστους εκτροφής των ζώων και παραγωγής της πρώτης ύλης. Στη συνάντηση τους παραγωγούς θα εκπροσωπεί με τη θεσμική του ιδιότητα ο κτηνίατρος Θανάσης Βασιλέκας, πρόεδρος της  Ένωσης Φυλής Χολστάιν Ελλάδας.

You might also like