Στην τελική ευθεία το 5ο Export Summit του ΣΕΒΕ

Την Πέμπτη, 15/6/2017 στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017, στα γραφεία του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος – ΣΕΒΕ, συνέντευξη τύπου με κεντρικό θέμα το 5ο Συνέδριο Export Summit, το οποίο διοργανώνει ο Σύνδεσμος. Το Export Summit V θα λάβει χώρα την Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς με θέμα “Adding Value to Exports: Certification,Labelling, Packaging & Transport and Distribution Networks”.

Μετά τις τέσσερις ιδιαίτερα επιτυχημένες διοργανώσεις, τρεις στη Θεσσαλονίκη και μία στην Αθήνα, η φετινή διοργάνωση έχει στόχο να αναδείξει το κρίσιμο ζήτημα της προστιθέμενης αξίας στις εξαγωγές, καλύπτοντας όλες τις πτυχές του. Ένα ζήτημα που θα βοηθήσει πρωτίστως τις επιχειρήσεις, σε όποιον κλάδο και αν ανήκουν, αλλά και τους δημόσιους φορείς και τους stakeholders, να κατανοήσουν τη σημασία των θεμάτων αυτών για τη διεθνή ανταγωνιστικότητά τους και να υιοθετήσουν τις κατάλληλες στρατηγικές και ενέργειες για την επιτυχή ανάπτυξη και βελτίωσή τους.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Δρ Κυριάκος Λουφάκης: «Το πολύπτυχο θέμα του Συνεδρίου είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και επίκαιρο για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις. Τα τελευταία χρόνια οι ελληνικές εταιρίες που επιχειρούν να διεισδύσουν στις διεθνείς αγορές έρχονται αντιμέτωπες με προκλήσεις που αφορούν στις απαιτήσεις της τυποποίησης, των πιστοποιήσεων, της συσκευασίας, καθώς και θέματα που άπτονται της διαδικασίας μεταφοράς, των logistics και των δικτύων διανομής. Tο Export Summit V θα αναδείξει όλες τις πτυχές των επιμέρους αυτών θεμάτων, τα οποία αποτελούν τα κρίσιμα προ- στάδια της εξαγωγής, προσδίδουν προστιθέμενη αξία και διασφαλίζουν διεθνή ανταγωνιστικότητα στις επιχειρήσεις και στα προϊόντα τους».

Ο κ. Λουφάκης αναφέρθηκε επίσης στις ελληνικές εξαγωγικές επιδόσεις αγαθών για το α’ τρίμηνο 2017, οι οποίες ανήλθαν σε 6,9 δισ. ευρώ έναντι 5,7 δισ. ευρώ το α’ τρίμηνο 2016, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 20,3%, ενώ χωρίς τα πετρελαιοειδή η αντίστοιχη μεταβολή παρουσίασε αύξηση κατά 6,4%, γεγονός το οποίο είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και παράλληλα προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη αξία στις θεματικές ενότητες του συνεδρίου, καθώς ένα βασικό μειονέκτημα των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων είναι η χαμηλή προστιθέμενη αξία τους. Παράλληλα, τόνισε τη σημασία ανάπτυξης των δικτύων διανομής και μεταφοράς αναφερόμενος στην πτωτική πορεία του κλάδου, καθώς το 2016 οι εισπράξεις από υπηρεσίες μεταφορών ανήλθαν σε 7,8 δισ. ευρώ ενώ το 2014 ανήλθαν σε 13,1 δισ. ευρώ αποτελώντας το 42,3% του συνόλου των εισπράξεων στο ισοζύγιο υπηρεσιών.

Το Export Summit V του ΣΕΒΕ έχει καθιερωθεί ως το σημαντικότερο συνεδριακό γεγονός της κοινότητας των εξαγωγέων και αναμένεται να συγκεντρώσει εκπροσώπους επιχειρήσεων και φορέων. Η παρακολούθηση του συνεδρίου είναι δωρεάν και απαιτείται η σχετική δήλωση συμμετοχής εδώ. Παράλληλα, είναι εφικτή η παρακολούθηση του συνεδρίου μέσω Livestreaming από την ιστοσελίδα www.ka-business.gr, η οποία είναι χορηγός της υπηρεσίας. Αξίζει να αναφέρουμε οτι σημαντικές εταιρείες από τον κλάδο των τροφίμων είναι χορηγοί του συνεδρίου και μεταξύ αυτών οι γαλακτοκομικές ΜΕΒΓΑΛ και Κρι-Κρι.

 

You might also like