Συνεχίζεται η πτώση στην τιμή του γάλακτος

Συνεχίζεται για μια ακόμα περίοδο η πτώση της τιμής του γάλακτος καθώς οι βιομηχανίες εξακολουθούν την πίεση προς τους παραγωγούς για εξασφάλιση όσο το δυνατόν χαμηλότερων τιμών, ενώ η υπερπροσφορά γάλακτος στην Ευρώπη κάνει ακόμα πιο “ασφυκτικό” το σκηνικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dairy News, εδώ και δύο μήνες οι βιομηχανίες ενημέρωσαν τους παραγωγούς ότι οι τιμές θα υποστούν περεταίρω μείωση. Οι βιομηχανίες αποδίδουν την κίνησή τους αυτή σε δύο παράγοντες: στην αστάθεια που επικρατεί στη συνολική αγορά κι έχει περιορίσει ακόμα περισσότερο την ιδιωτική κατανάλωση ακόμα και βασικών αγαθών, αλλά και τις πολύ ανταγωνιστικές τιμές του εισαγόμενου γάλακτος το οποίο πιέζει κι αυτό από την πλευρά του.

Αυτό το διάστημα οι μειώσεις βρίσκονται στα 0,02 ευρώ ανά κιλό. Όπως φαίνεται το επόμενο διάστημα και μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους οι τιμές θα διαμορφωθούν στα 78 λεπτά το πρόβειο και 45 λεπτά το γίδινο για ετήσιες παραγωγές γάλακτος μέχρι 5.000 κιλά, 88 λεπτά το πρόβειο και 52 λεπτά το γίδινο για παραγωγές μέχρι 20.000 κιλά, 93 λεπτά το πρόβειο και 54 λεπτά το γίδινο για παραγωγές μέχρι 60.000 κιλά και 95 λεπτά το πρόβειο και 56 λεπτά γίδινο για παραγωγή μέχρι 100.000 κιλά. Μεγαλύτερες παραγωγές οι τιμές θα διαμορφωθούν σε 96 λεπτά το πρόβειο και 58 λεπτά το γίδινο.

You might also like