Έβαλε Galaxy η ΝΕΟΓΑΛ στη μηχανογράφησή της

Η Βιομηχανία Γάλακτος Δράμας, η γνωστή μας ΝΕΟΓΑΛ εγκατέστησε το Galaxy της SingularLogic στη μηχανογράφησή της, με στόχο την αυτοματοποίηση και τον έλεγχο σε όλες τις διαδικασίες και συναλλαγές της.

Η ΝΕΟΓΑΛ είναι μια από τις πρώτες γαλακτοβιομηχανίες της βόρειας Ελλάδας. Δραστηριοποιείται στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων για 50 και πλέον χρόνια και η παρουσία της είναι ιδιαίτερα σημαντική στην τοπική αγορά και όχι μόνο, εφόσον κατέχει περίπου  το 3% του φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος πανελλαδικά.

Καθημερινά παραλαμβάνει αγελαδινό και αιγοπρόβειο γάλα από τη ζώνη γάλακτος που βρίσκεται στο λεκανοπέδιο Δράμας, ενώ διαθέτει τα προϊόντα της στους νομούς Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Σερρών, Ροδόπης, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης και Αττικής.

Πρόκειται για μια σύγχρονη βιομηχανία γάλακτος που ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, αποδεικνύοντας συγχρόνως, ότι το συνεταιριστικό κίνημα μπορεί να έχει προοπτικές, αρκεί να υπάρχει η βούληση, οι κατάλληλοι άνθρωποι και η διάθεση για σκληρή δουλειά.

Πρόκληση και επιλογή

Η ΝΕΟΓΑΛ έχει θέσει υψηλούς στόχους όπως, παραγωγή νέων προϊόντων, ανάπτυξη πανελλαδικού δικτύου διανομής, συνεργασίες με το εξωτερικό, δημιουργία τμήματος έρευνας και τεχνολογίας, βιολογικά προϊόντα κ.ά.

Ήταν λοιπόν μεγάλη πρόκληση για την εταιρεία να εξασφαλίσει αυτοματοποιημένη λειτουργία σε όλες τις δραστηριότητές της, να μειώσει δραστικά τα κόστη της και να διαθέτει όλα τα απαραίτητα εργαλεία οργάνωσης και πληροφόρησης που θα της επιτρέψουν απρόσκοπτα την επίτευξη των στόχων της.

Τα βασικότερα κριτήρια για την επιλογή της σωστής λύσης μηχανογράφησης ήταν η αξιοπιστία, η ποιότητα των υπηρεσιών, αλλά και η εξειδίκευση στις ανάγκες που προκύπτουν από τη δραστηριότητα της εταιρείας.

Η ΝΕΟΓΑΛ εμπιστεύεται τη μηχανογράφησή της, στη SingularLogic  από το 1997 και ήταν βέβαια η πρώτη επιλογή της στην έρευνα αγοράς που έκανε όταν αποφάσισε να αναβαθμίσει τις εφαρμογές της. Το Galaxy, σε αντίθεση με άλλες λύσεις της αγοράς πληροφορικής, από τις πρώτες κιόλας επαφές έδειξε να πληροί όλα τα κριτήρια της εταιρείας, έτσι αποφάσισε να το επιλέξει.

Η υλοποίηση του έργου

Η εγκατάσταση του Galaxy, η εκπαίδευση, η  μεταφορά όλων των δεδομένων από την παλαιά  μηχανογράφηση, η παραμετροποίηση με βάση τις τρέχουσες ανάγκες της ΝΕΟΓΑΛ, η ζωντανή λειτουργία σε καθημερινή βάση επιτεύχθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα με τη βοήθεια των εξειδικευμένων συμβούλων της SingularLogic.

Ο Χριστόφορος Σεβαστίδης, διευθύνων σύμβουλος ΝΕΟΓΑΛ δήλωσε σχετικά για τη νέα συνεργασία: «Το Galaxy της SingularLogic αποδεικνύεται ορθή επιλογή, εφόσον εξασφάλισε στην εταιρεία μας την αυτοματοποίηση που ζητούσαμε και τον έλεγχο σε όλες τις διαδικασίες και συναλλαγές. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υλοποιούμε δράσεις που στοχεύουν στην ανάπτυξη της εταιρείας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε στους καταναλωτές μας προϊόντα και υπηρεσίες ακόμα υψηλότερου επιπέδου».

Με τον …Γαλαξία στις μηχανές

Σύμφωνα με τη SingularLogic, τα οφέλη από τη χρήση του συστήματος Galaxy είναι:

  • Μείωση των λειτουργικών εξόδων.
  • Ουσιαστικός έλεγχος στα αποθέματα, τα κόστη παραγωγής, τις παραλαβές, τις διανομές και  το λογιστήριο.
  • Παρακολούθηση στόλου αυτοκινήτων, που αφορά σε βυτία μεταφοράς γάλακτος και αυτοκίνητα διανομής γάλακτος.
  • Γρήγορη, αξιόπιστη και δομημένη πληροφορία που αποτελεί εργαλείο για τη λήψη αποφάσεων για επεκτάσεις και νέες επενδύσεις.

 

Στη φωτογραφία το εργοστάσιο της ΝΕΟΓΑΛ, έξω από την πόλη της Δράμας.

 

 

 

You might also like