Στη συμβολαιακή της Πειραιώς η Χρυσάφης απ΄ τη Λήμνο 

Στο Πρόγραμμα Συμβολαιακή Γεωργία & Κτηνοτροφία της Τράπεζας Πειραιώς εντάχθηκε  η γαλακτοκομική και τυροκομική εταιρεία Χρυσάφης από τη Λήμνο.

Η  εταιρεία Χρυσάφης ιδρύθηκε στη Λήμνο το 1983, πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση, η οποία παράγει ευρεία γκάμα γαλακτοκομικών και λοιπών προϊόντων, μεταξύ των οποίων το Καλαθάκι Λήμνου Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), το Μελίχλωρο, το Κασκαβάλι, καθώς και φέτα (ΠΟΠ).

Σε όλα τα στάδια της παραγωγής, η εταιρεία εφαρμόζει πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων ΕΝ ISO 22000:2005, ενώ από το 2009, συνεργάζεται στενά με το «Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής» του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε θέματα έρευνας και ανάπτυξης.

Η εταιρεία διαθέτει 10 σημεία λιανικής πώλησης στη Λήμνο, ευρύτατη παρουσία στην αγορά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και εξαγωγές σε χώρες, όπως Γαλλία, Ολλανδία, Ιταλία, Γερμανία, Αυστραλία, Αμερική, ενώ απασχολεί σήμερα 60 άτομα.

Η νέα αυτή συμφωνία Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε από την Τράπεζα Πειραιώς,  «αφορά σε ολοκληρωμένη χρηματοδοτική πρόταση και πιστοποιεί τη σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη του αγροτικού επιχειρείν και την ενθάρρυνση κάθε υγιούς και παραγωγικής προσπάθειας στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας».

You might also like