1ο Open Farm Day Event στη χώρα μας από το Lely Center Ελλάδας

Πραγματοποιήθηκε στη φάρμα των αδερφών Κουφάκη στο Βαφειοχώρι του Κιλκίς.

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη το 1ο Open Farm Day Event στην Ελλάδα, το οποίο διοργανώθηκε από το Lely Center Ελλάδας, την εταιρεία Κτηνοτροφικοί Αυτοματισμοί Ελλάδας, θυγατρική της εταιρίας Milkplan.

 

Το event έλαβε χώρα την Παρασκευή 16/6 στη φάρμα των αδερφών Κουφάκη στο Βαφειοχώρι του Κιλκίς όπου έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί το 1ο ρομποτικό σύστημα αρμεγής αγελάδων στη χώρα μας. Σκοπός του event ήταν η παρουσίαση της φάρμας Κουφάκη, της πλέον αυτοματοποιημένης στην Ελλάδα, η ενημέρωση για τα οφέλη της ρομποτικής αρμεγής και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 7μήνου από την χρήση του διπλού ρομποτικού συστήματος Lely Austronaut A4.

Την παρουσίαση των παραπάνω ανέλαβε ο  Άρης Παπαδόπουλος, υπεύθυνος του τμήματος Farming της Milkplan και διευθυντής πωλήσεων της Lely, ενώ τη ζωντανή παρουσίαση των ρομπότ και την ξενάγηση στον χώρο ανέλαβαν οι πιστοποιημένοι τεχνικοί σύμβουλοι της Lely.

Όπως ανακοινώθηκε, το τελευταίο 7μηνο στη φάρμα υπολογίστηκε 10% αύξηση στην γαλακτοπαραγωγή  και παράλληλη μείωση στα κόστη τροφής και φαρμακευτικών αγωγών. Τα παραπάνω επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Παύλος Κουφάκης δηλώνοντας επίσης ότι ενώ μείωσε το προσωπικό της φάρμας του από δυο εργάτες σε έναν, κατάφερε να έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο καθημερινά (έως και 6 ώρες) για περαιτέρω εργασίες στην μονάδα του ή για την οικογένειά του.

Οι παρευρισκόμενοι, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρατηρούν σε λειτουργία τον ρομποτικό Αστροναύτη Α4 καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, φάνηκαν εντυπωσιασμένοι από την εξοικείωση των αγελάδων με το μηχάνημα και την άνεσή τους στον χώρο και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης T4C της Lely.

Το event έκλεισε με ένα γεύμα για όλους και ερωτήσεις σχετικά με το ρομπότ. Θεωρείται πλέον επιτυχημένο αφού συνολικά τον χώρο της φάρμας επισκέφθηκαν περισσότεροι από 70 κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες του κλάδου και δημοσιογράφοι. Όπως μας ενημέρωσε ο Ημερίδης Νικόλαος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Milkplan & Lely Ελλάδας «η παρούσα εκδήλωση αποτελεί την απαρχή μιας σειράς ενεργειών όπως αυτή ορίζεται από το επιχειρηματικό πλάνο συνεργασίας που υπογράψαμε με τον όμιλο Lely. Θα ακολουθήσουν και άλλες εξίσου σημαντικές ενέργειες».

Φωτογραφίες: Milkplan/ Lely Center Ελλάδας.

You might also like