Ιδρύεται Σύλλογος Φίλων Φέτας

Θα πιέσει για τη μη κύρωση της συμφωνίας CETA στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Στην τελική φάση βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Dairy News, η προσπάθεια προσωπικοτήτων, επιστημόνων, επαγγελματιών και παραγόντων της ελληνικής αγοράς για την ίδρυση «Συλλόγου Φίλων της Φέτας»  όπως ίσως ονομαστεί η σχετική προσπάθεια.

 

Ο Σύλλογος, που αναμένεται πολύ σύντομα να αποκτήσει διαδικτυακή διεύθυνση, θα έχει σαν στόχο να μπλοκάρει και να ματαιώσει την κύρωση της συμφωνίας CETA, η οποία έχει υπογραφεί ανάμεσα στην Ε.Ε. και τον Καναδά, αλλά θα πρέπει πρώτα να επικυρωθεί από τα εθνικά κοινοβούλια των 27 πλέον κρατών μελών.

Ο Σύλλογος έχει ήδη ετοιμάσει σύντομη επιστολή και πολυσέλιδο υπόμνημα τα οποία θα απευθύνει προς όλα τα συναρμόδια υπουργεία, τα πολιτικά κόμματα – εντός κι εκτός Βουλής- και, φυσικά, προς τους 300 βουλευτές τους οποίους και καλεί να καταψηφίσουν τη συμφωνία.

Το σκεπτικό του Συλλόγου, έτσι όπως το ανέλυσε στο Dairy News ένας εκ των ιδρυτών, αφορά αποκλειστικά και μόνο τη φέτα και όχι το σύνολο της συμφωνίας και έχει στο επίκεντρό του τη βλαπτική για τα ελληνικά συμφέροντα συμφωνία CETA σε ότι αφορά την προστασία της φέτας.

«Είναι κατάφορα άδικη η συμφωνία κατά της χώρας μας και προσπαθεί να παρακάμψει την παλαιότερη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου: ότι η φέτα είναι ένα προϊόν με ιδιότυπα χαρακτηριστικά, το οποίο παράγεται σε συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας, οριοθετημένες με νόμο – ούτε καν σε όλη την Ελλάδα- από πρόβειο γάλα που παράγεται στις περιοχές αυτές, μεταποιείται και συσκευάζεται σε αυτές, πριν φύγει για οπουδήποτε αλλού» μας είπε ένας εκ των ιδρυτών του Συλλόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αμέσως επόμενο διάστημα, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα λάβει επίσημη μορφή, θα απευθύνει δημόσιο κάλεσμα και θα ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες πίεσης προς δημόσιους φορείς, κόμματα και βουλευτές.

 

You might also like