Άλλαξε χέρια η Borden Dairy στις ΗΠΑ

Η ιστορική εταιρεία εξαγοράστηκε από το επενδυτικό σχήμα ACON.

Η ACON Investments ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά της γαλακτοκομικής εταιρείας Borden Dairy. Με έδρα το Ντάλας, η Borden διαθέτει 13 εργοστασιακές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ και επεξεργάζεται κάθε χρόνο περίπου 1,9 δισ. λίτρα γάλακτος.

 

Το 2013, η Borden εντάχθηκε στο πορτφόλιο ενός πολυεθνικού ομίλου επιχειρήσεων, τον μεξικανικών συμφερόντων Laguna Dairy, ο οποίος όμως θα παραμείνει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας και την επόμενη περίοδο. Από την πλευρά της η ACON Investments είναι μια μεγάλη εταιρεία διαχείρισης ιδιωτικών επιχειρηματικών κεφαλαίων που προέρχονται από επιχειρηματίες στις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ACON Aron Schwartz δήλωσε σχετικά: “Η Borden είναι μια εμβληματική εταιρεία με περισσότερα από 150 χρόνια κληρονομιάς. Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε συνεργάτες στη διοίκησή της με την Laguna Dairy και με τη βοήθεια των στελεχών της Borden θα επιταχύνουμε την ανάπτυξη της εταιρείας και θα διατηρήσουμε την ηγετική θέση της στην αγορά”.

Ο γενικός διευθυντής της Laguna Dairy, Steve Gorman, δήλωσε: “Η συναλλαγή αυτή επιβεβαιώνει την αξία που χτίσαμε κατά τη διάρκεια της ιδιοκτησίας μας στη Borden. Ψάχναμε για καιρό για τον ιδανικό επενδυτή και πιστεύουμε ότι στην ACON βρήκαμε έναν εταίρο επενδυτή  που θα μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες της εταιρείας”.

Η Borden ιδρύθηκε το 1857 από τον επιχειρηματία Gail Borden Jr.  (1801-1874) και από το 1936 είναι γνωστή από την Elsie, την αγελαδίτσα μασκότ της εταιρείας. Το 1885 η εταιρεία χρησιμοποίησε για πρώτη φορά γυάλινα μπουκάλια για τη συσκευασία και διανομή του γάλακτός της- θεωρείται μια από τις πρώτες εταιρείες του κόσμου που χρησιμοποίησαν γυάλινο μπουκάλι.

You might also like