Στη Συμβολαιακή Κτηνοτροφία κι η Ελασσόνα

Η Τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο του προγράμματος της Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας ανακοίνωσε  νέα συμφωνία με το Συνεταιρισμό Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας, γνωστός ως «Γάλα Ελάςς».

 

Πρόκειται για ένα σχετικά  νέο συνεταιρισμό (2012) που  αποτελείται από 142 μέλη και 101 μονάδες, οι οποίες εδρεύουν κατά κύριο λόγο στην επαρχία Ελασσόνας ενώ η συνολική προσκόμιση αιγοπρόβειου γάλακτος φθάνει τους 7.000 τόνους ετησίως. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η συλλογή και πώληση του γάλακτος γίνεται ομαδικά, όπως και η προμήθεια ζωοτροφών για τα μέλη του Συν/σμού, πετυχαίνοντας έτσι και καλύτερες τιμές μαζί με διακανονισμό στις πληρωμές.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου του Συνεταιρισμού, έχει εισχωρήσει στην αγορά του κρέατος το οποίο είναι ένα σημαντικό έσοδο για τους παραγωγούς του. «Ειδικά μετά την ονομασία ‘Π.Ο.Π. αρνάκι – κατσικάκι Ελασσόνας’  υπάρχει δυναμική την οποία έχουμε σκοπό να την εκμεταλλευτούμε» αναφέρουν οι Θεσσαλοί συνεταιριστές.

Σύμφωνα με την Τράπεζα Πειραιώς, μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας, οι κτηνοτρόφοι έχουν στη διάθεσή τους την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζονται για να παράξουν το προϊόν τους, αλλά και εγγυημένη την έγκαιρη πληρωμή τους.

You might also like