Μανούρι ‘ψηφίζει’ σεφ του Λονδίνου σε διαγωνισμό του Bloomberg

Ο διάσημος σεφ Yotam Ottolenghi των εστιατορίων Ottolenghi, στο Λονδίνο απάντησε ότι “Το μανούρι είναι το καλύτερο τυρί του κόσμου”, σε έναν άτυπο διαγωνισμό για τα καλύτερα τυριά μεταξύ κορυφαίων σεφ απ΄ όλο τον κόσμο, που διενήργησε το πρακτορείο Bloomberg. Η Ελλάδα, ως πατρίδα του συγκεκριμένου τυριού,  στο ‘χάρτη’ του πρακτορείου με τα καλύτερα παγκόσμια τυριά.

 

O Ottolenghi δικαιολόγησε την επιλογή του λέγοντας: “Χρησιμοποιούμε πολύ  μανούρι στο εστιατόριό μας. Είναι λευκό και φρέσκο, πιο κρεμώδες και γλυκό από τη φέτα γιατί του έχει προστεθεί κρέμα γάλακτος. Ψήνεται πολύ ωραία κι έτσι  το χρησιμοποιούμε σε σαλάτες, μαζί με ψητά φρούτα ή λαχανικά. Σε αντίθεση με το χαλούμι, το οποίο  είναι κάπως σκληρό αν δεν σερβιριστεί ζεστό, το μανούρι είναι τραγανό οπότε μπορεί να καταναλωθεί και σε θερμοκρασία δωματίου”.

Ο ισραηλινής καταγωγής Yotam Ottolenghi είναι ιδιοκτήτης μικρών σε μέγεθος αλλά σικάτων εστιατορίων  στο Λονδίνο, είναι συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής κι εμφανίζεται συχνά σε τηλεοπτικά προγράμματα μαγειρικής στην Αγγλία και τις ΗΠΑ.

Φωτογραφία: Χριστάκης Ελληνικά Τυριά.

You might also like