Αλλάζει διάρθρωση η FrieslandCampina

Δημιουργεί τέσσερις κλάδους παγκόσμιας δραστηριότητας

Η Royal FrieslandCampina ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ότι από την 1η Ιανουαρίου 2018 θα αποκτήσει μια νέα οργανωτική δομή καθώς θα χωριστεί σε τέσσερις παγκόσμιους επιχειρηματικούς τομείς: Καταναλωτικά Γαλακτοκομικά, Εξειδικευμένη Διατροφή, Συστατικά και Βασικά Γαλακτοκομικά.

 

Ο τομέας Καταναλωτικά Γαλακτοκομικά θα δημιουργηθεί από τις υπάρχουσες θυγατρικές εταιρείες FrieslandCampina Europe, Middle East & Africa, FrieslandCampina Asia και τις δραστηριότητες της FrieslandCampina στον κλάδο του βουτύρου και της σκόνης γάλακτος.

Ο νέος τομέας  Εξειδικευμένη Διατροφή (Specialized Nutrition) θα επικεντρωθεί σε ειδικά τρόφιμα, όπως η βρεφική διατροή, η αθλητική διατροφή και η διατροφή για τους ηλικιωμένους, αγορές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πολυεθνική, στις οποίες έχει ήδη αποκτήσει ισχυρή παρουσία.

Οι τομείς  Συστατικά  (Ingredients) και Βασικά Γαλακτοκομικά (Basic Dairy) θα στοχεύσουν τις Β2Β αγορές με την παραγωγή και την πώληση βασικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του τυριού, του βουτύρου και του γάλακτος σε σκόνη. Ο τελευταίος τομέας θα είναι επίσης υπεύθυνος για τη βελτιστοποίηση της επεξεργασίας του γάλακτος.

Ο Roelof Joosten, διευθύνων σύμβουλος  της Royal FrieslandCampina, σχολίασε σχετικά την απόφαση της πολυεθνικής εταιρείας που εδρεύει στην Ολλανδία και αποτελεί μια κατά βάση συνεταιριστική εταιρεία: «Η στρατηγική μας για το 2020 επικεντρώνεται στην καλύτερη διατροφή των καταναλωτών και την καλή διαβίωση των αγροτών μας, των τωρινών αλλά και των επόμενων γενεών. Προκειμένου να παραμείνουμε  πετυχημένοι, πρέπει να ανταποκριθούμε ταχύτερα στις αλλαγές της καταναλωτικής ζήτησης, των αναγκών των πελατών και των κοινωνικών εξελίξεων. Μπορούμε να το επιτύχουμε αυτό, παρέχοντας στους επιμέρους επιχειρηματικούς τομείς μεγαλύτερη ανεξαρτησία και επιτάχυνση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων. Με την απλούστευση της οργάνωσης και τις στοχευμένες καινοτομίες επενδύουμε στην περαιτέρω ενίσχυση των εμπορικών μας σημάτων στους τομείς της ειδικής διατροφής, του γάλακτος και των ροφημάτων με βάση το γάλα, του γιαουρτιού, του κουάρκ (τυροκομικό προϊόν αλειφομένου τυριού) , του τυριού και των συστατικών ».

Στο εξής η εταιρεία θα διοικείται από ένα ειδικό σχήμα στο οποίο θα συμμετέχουν δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου, οι πρόεδροι των τεσσάρων νέων τομέων που θα δημιουργηθούν από το 2018 και ο πρόεδρος της FrieslandCampina China.

Φωτογραφία: Royal FrieslandCampina, © De Beeldkuil / Μarcel Βekken, 2013.

You might also like