Στηρίζει τη βρετανική κυβέρνηση στο Brexit η  Dairy UK

Η γαλακτοβιομηχανία για το μεταβατικό στάδιο και τη διαδικασία Brexit.

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση από τη βρετανική κυβέρνηση του «Paper on the continuity of the availability of goods for the EU and the UK», η Dairy UK έδωσε στη δημοσιότητα  ανακοίνωση, με την οποία στηρίζει τις πολιτικές της Τερέζα Μέι για τις κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων διαδικασίες αγοραπωλησίας προϊόντων ανάμεσα στους δύο εταίρους που οδεύουν σε διαζύγιο.

 

Θυμίζουμε ότι η βρετανική κτηνοτροφία, η γαλακτοβιομηχανία και η τυροκομική αγορά του νησιού, παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τη διαδικασία του Brexit καθώς αναμένουν σημαντικές εξελίξεις

Η Dr Judith Bryans (κεντρική φωτογραφία), διευθύνουσα σύμβουλος της Dairy UK, δήλωσε σχετικά: «Υποστηρίζουμε πλήρως το δηλωμένο στόχο της βρετανικής κυβέρνησης να καταλήξει σε συμφωνία με την Ε.Ε. προκειμένου να διασφαλίσουμε το απρόσκοπτο εμπόριο αγαθών. Είμαστε επίσης ευτυχείς που βλέπουμε ότι η κυβέρνηση έχει αναγνωρίσει τη σημασία των αγροτικών τροφίμων στο  κείμενο που παρουσίασε σήμερα».

Σύμφωνα με το ανώτατο θεσμικό στέλεχος της βρετανικής γαλακτοβιομηχανίας, «Οι επιχειρήσεις χρειάζονται βεβαιότητα σχετικά με τις νομικές αρχές που διασφαλίζουν ότι θα συνεχίσουν να εμπορεύονται αγαθά  κατά τη φάση του Brexit. Η Ε.Ε. είναι η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά μας και η αναγνώριση της ανάγκης για σταθερότητα είναι ευπρόσδεκτη».

Και η δήλωση της Dr Judith Bryans συνεχίζει ως εξής: «Η γαλακτοβιομηχανία είναι μια εξαιρετικά σημαντική βιομηχανία στο Ηνωμένο Βασίλειο και ενώ πολλές βιομηχανίες επιδιώκουν την προτεραιότητα κατά τη διάρκεια των πολύπλοκων διαπραγματεύσεων του Brexit, εμείς υποστηρίζουμε ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα πρέπει να αναγνωριστούν ως θεμελιώδη για τα μελλοντικά συμφέροντα της χώρας δεδομένου του ρόλου που διαδραματίζουμε στην παροχή ασφαλούς και θρεπτικής τροφής στο έθνος. Θα προσφέρουμε στην κυβέρνηση κάθε δυνατή βοήθεια για την επίτευξη  ρυθμίσεων που θα ελαχιστοποιήσουν τις διαταραχές στους καταναλωτές και τις γαλακτοκομικές επιχειρήσεις και θα βοηθήσουν τη βρετανική γαλακτοκομική βιομηχανία να επωφεληθεί από τις ευκαιρίες που μπορεί να προσφέρει το Brexit ».

You might also like