40% αύξηση εξαγωγών για τη Δωδώνη, τα τελευταία 3 χρόνια

Την επισκέφτηκαν 74 στελέχη της ολλανδικής λιανεμπορικής Albert Heijn.

Η Ηπειρώτικη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη με εξαγωγική δραστηριότητα σε 46 χώρες παγκοσμίως, έχοντας ως στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας της, αύξησε τα τρία τελευταία χρόνια τις εξαγωγές της κατά 40%.

 

Σήμερα, τα προϊόντα της ηπειρωτικής γαλακτοβιομηχανίας διανέμονται και στις πέντε ηπείρους, κατέχοντας τη δική τους ξεχωριστή θέση στα ράφια μεγάλων σούπερ μάρκετ και κατακτώντας νέες αγορές, όπως αυτή της Γκάνα, του Αγίου Μαυρίκιου, της Χιλής και της Σιγκαπούρης.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε με αφορά την επίτευξη του σημαντικού αυτού στόχου, «η Δωδώνη διευρύνει με ικανοποιητικά αποτελέσματα την τοποθέτηση νέων προϊόντων στις υπάρχουσες αγορές του εξωτερικού, επιδιώκοντας με ναυαρχίδα τη φέτα και το 100% ελληνικό γιαούρτι να μυήσει τα εκατομμύρια των καταναλωτών που την εμπιστεύονται στη μεσογειακή διατροφή, καθώς και στην υψηλή θρεπτική αξία του μοναδικής ποιότητας ελληνικού γάλακτος, από το οποίο παράγονται όλα της τα προϊόντα».

Η εταιρεία  διοργανώνει κατά καιρούς επισκέψεις στην εργοστασιακή της μονάδα στα Ιωάννινα για εκπροσώπους μεγάλων ομίλων του λιανικού εμπορίου του εξωτερικού. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσφατα  η Δωδώνη υποδέχτηκε 74 υψηλόβαθμα στελέχη της Albert Heijn, της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ της Ολλανδίας, τους οποίους φιλοξένησε και ξενάγησε στα Ιωάννινα.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, οι προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Δωδώνη, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής της φέτας, του γιαουρτιού, του φρέσκου γάλακτος, αλλά και όλων των προϊόντων της. Επιπλέον, οι επισκέπτες περιηγήθηκαν σε μια από τις εκατοντάδες φάρμες από τις οποίες η Δωδώνη συλλέγει καθημερινά το γάλα της και γεύτηκαν παραδοσιακές ηπειρώτικες συνταγές, γνωρίζοντας τις ομορφιές της πόλης των Ιωαννίνων.

Ο Διευθυντής Εξαγωγών της Δωδώνη Βασίλης Βροχίδης δήλωσε σχετικά: «‘Η Γεύση του καλού’ για εμάς στη Δωδώνη δεν περιορίζεται μόνο στη χρήση αγνών φρέσκων πρώτων υλών, αλλά πραγματώνεται μέσα από το μεράκι, την όρεξη, την αγάπη, την υπευθυνότητα και το σεβασμό στην παράδοση για την παραγωγή των υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας επώνυμων προϊόντων μας και μετουσιώνεται σε φιλοξενία, εγκαρδιότητα και ζεστασιά προς όλους ανεξαιρέτως τους συνεργάτες μας».

Η Δωδώνη θα λάβει μέρος στην διεθνή έκθεση Αnuga στην Κολωνία στην Γερμανία, από τις 07 έως τις 11 Οκτωβρίου 2017 και προσκαλεί τους Έλληνες επισκέπτες της μεγάλης αυτής έκθεσης να επισκεφτούν το περίπτερό της Hall 10.01 – G040 και να κεραστούν, μεταξύ άλλων, φέτα, γιαούρτι και χαλλούμι.

Φωτογραφία: Δωδώνη.

You might also like