Τσιρώνης με κτηνοτρόφους, στη Θεσσαλονίκη

Σύσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης  Γ. Τσιρώνη, με την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, στο Γραφείο του Πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Ανακοινώθηκε η αδειοδότηση των σταβλικών εγκαταστάσεων μέσα στον Οκτώβριο.

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη, στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, με την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων. Μετά τη σύσκεψη,  ο Γ. Τσιρώνης επεσήμανε:

«Η σύσκεψη έγινε με την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, για πολύ κρίσιμα ζητήματα, τα περισσότερα από αυτά είναι ήδη στον νόμο για τα νωπά, όπως για παράδειγμα η υποχρεωτική αναγραφή της προέλευσης του κρέατος και του γάλακτος. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το ζήτημα των σταβλικών εγκαταστάσεων, το προχωράμε, μέσα στον Οκτώβρη πιστεύω να το έχουμε τελειώσει, ώστε πλέον οι σταβλικές εγκαταστάσεις να αδειοδοτούνται πάρα πολύ γρήγορα και με δεδομένους κανόνες αυτοματοποιημένα χωρίς μεγάλη γραφειοκρατία. Συζητάμε επίσης για τις αποζημιώσεις από τον παγετό, για τον εκσυγχρονισμό του ΕΛΓΑ ώστε να αντιστοιχούνε τα ασφάλιστρα που δίνουν οι κτηνοτρόφοι μας με τις αποζημιώσεις που παίρνουν και για ζητήματα βοσκοτόπων. Για πρώτη φορά έπειτα από δεκαετίες εκπονούνται τα σχέδια για την βοσκοϊκανότητα, τις βοσκήσιμες γαίες, το οποίο έλειπε από την χώρα μας και χάναμε πάρα πολλές επιδοτήσεις, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι με την αύξηση της βοσκοϊκανότητας, μειώνεται το κόστος των ζωοτροφών άρα και του τελικού προϊόντος. Η μείωση ή και ο μηδενισμός των εισαγωγών ζωοτροφής θα αποτελέσει μια επανάσταση στον χώρο της βοσκής και αυτό αποτελεί στοίχημα».

You might also like