O Βαγγέλης Αποστόλου, στη ΜΕΒΓΑΛ 

Η ΜΕΒΓΑΛ υποδέχτηκε στις εγκαταστάσεις της τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017, στο πλαίσιο συναντήσεων του Υπουργού με φορείς και επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα στη Βόρεια Ελλάδα.

 

Ο Β. Αποστόλου συνομίλησε με τη Διοίκηση, αλλά και με εργαζόμενους και παραγωγούς που συνεργάζονται με την εταιρεία, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται σε δύο βασικούς άξονες: τον κλάδο της γαλακτοβιομηχανίας στην Ελλάδα και τις προοπτικές της ελληνικής κτηνοτροφίας. Ο Υπουργός  ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου και δήλωσε ότι θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή η αναγραφή της χώρας άμελξης  του γάλακτος, ως υποχρεωτική σήμανση στη συσκευασία. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο θα εντείνει τις προσπάθειες, ώστε το στραγγιστό γιαούρτι να κατοχυρωθεί ως ελληνικό προϊόν και να αναγνωριστεί στις αγορές του εξωτερικού. Για τα ζητήματα αυτά ζήτησε από την εταιρεία να κατατεθούν προτάσεις.

Η ΜΕΒΓΑΛ, με ανακοίνωσή της που κυκλοφόρησε σήμερα,  συντάσσεται με τις πρωτοβουλίες, οι οποίες αφορούν στην ανάπτυξη της γαλακτοβιομηχανίας και τη στήριξη της κτηνοτροφίας,«καθώς είναι μία ελληνική εταιρεία που εισκομίζει και επεξεργάζεται ελληνικό γάλα από 1.000 περίπου φάρμες της περιοχής, και η εφαρμογή του θα στηρίξει τους Έλληνες κτηνοτρόφους».

Ο πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ, Χριστόδουλος Αντωνιάδης, ενημέρωσε τον Υπουργό για τον καθοριστικό ρόλο που παίζει η εταιρεία τόσο στις εξελίξεις στον κλάδο της γαλακτοβιομηχανίας όσο και στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής και στην απασχόληση, ενώ θεωρεί δεδομένη τη θετική πορεία της ΜΕΒΓΑΛ στο μέλλον. Δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος που η συνεργασία των μετόχων, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και η αναδιάρθρωση δανεισμού αποτελούν τα εχέγγυα για την πρόοδο της εταιρείας.

Ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η παρουσία μου στη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της ΜΕΒΓΑΛ συνδέεται με τη στρατηγική σημασία που αποδίδει η Τράπεζα Πειραιώς στον πρωτογενή τομέα της ελληνικής οικονομίας, για τον οποίο παραμένει ο κύριος χρηματοδότης». Σε άλλο σημείο υπογράμμισε τις πρωτοβουλίες της Τράπεζας που σχετίζονται με την αγροτική οικονομία της χώρας, καταλήγοντας ότι  «Τα αποτελέσματα, μας δικαιώνουν καθημερινά και η πρόοδος της ΜΕΒΓΑΛ θα αποτελέσει έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα  των θετικών παραδειγμάτων».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στις εγκαταστάσεις της ΜΕΒΓΑΛ, στη Θεσσαλονίκη. Πολιτεία και γαλακτοβιομηχανία συμφωνούν οτι η (υποχρεωτική σύντομα) αναγραφή της προέλευσης του γάλακτος, στα γαλακτοκομικά προϊόντα που διακινούνται στη χώρα θα είναι θετική εξέλιξη.

 

Η Μαίρη Χατζάκου, Αντιπρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ, έκανε παρουσίαση της εταιρείας από το χθες στο σήμερα. Ανέλυσε τα δυνατά σημεία της ΜΕΒΓΑΛ που είναι «η ποιότητα, η 67χρονη εμπειρία στο γάλα, η ικανότητα να αφουγκράζεται τις ανάγκες του καταναλωτή και να σχεδιάζει προϊόντα απόλυτα προσαρμοσμένα σ΄αυτές, η πλούσια γκάμα των προϊόντων της». Τόνισε τις πολύχρονες και στενές σχέσεις που έχει η εταιρεία με τους παραγωγούς γάλακτος και ανέφερε ότι ο ίδιος ο ιδρυτής της εταιρείας, Κωνσταντίνος Χατζάκος, βραβεύτηκε για την προσφορά του στην ελληνική κτηνοτροφία. Η Μ. Χατζάκου τόνισε πως όλα αυτά συνετέλεσαν στη στροφή της  εταιρείας από ζημιογόνα σε κερδοφόρα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας, που αποτελεί το 35% του συνολικού κύκλου εργασιών και εκτείνεται σε 36 χώρες σήμερα και παρουσίασε εν συντομία το επενδυτικό πρόγραμμα  5 εκατ. ευρώ, που υλοποιεί τη διετία 2017-2018 και αφορά τον τομέα παραγωγής γιαούρτης. Όπως είπε, η ανάπτυξη αναμένεται μέσω των επενδύσεων και των νέων προϊόντων που σχεδιάζει η εταιρεία. Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός ότι σήμερα στη ΜΕΒΓΑΛ απασχολούνται περισσότεροι από 600 εργαζόμενοι ως άμεσα μισθοδοτούμενοι από την εταιρεία και περίπου 3.000 έμμεσα.

Ο Β. Αποστόλου, ο οποίος είχε επισκεφθεί τη ΜΕΒΓΑΛ και στο παρελθόν, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική πορεία της εταιρείας αλλά και το βελτιωμένο εργασιακό περιβάλλον. Δήλωσε πως αναμένει η ΜΕΒΓΑΛ να παίξει καθοριστικό ρόλο στις προαναφερόμενες πρωτοβουλίες του Υπουργείου και να συμβάλει στην υλοποίησή τους. Ο υπουργός και οι συνεργάτες περιηγήθηκαν στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της εταιρείας και δοκίμασαν Κεφίρ και Harmony Gourmet, δύο από τα πιο χαρακτηριστικά και ιδιαίτερα προϊόντα της εταιρείας.

Φωτογραφίες: ΜΕΒΓΑΛ

You might also like