Τυροκομείο Στειακάκης: Συμβολαιακή με την Tράπεζα Πειραιώς

Η τυροκομική οικογένεια ανοίγεται σε εξαγωγές και λανσάρει νέα προϊόντα.

Η κρητική επιχείρηση «Τυροκομείο Κωνσταντίνος Γ. Στειακάκης», υπέγραψε συμφωνία στο πλαίσιο του Προγράμματος Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας με την Τράπεζα Πειραιώς,  με στόχο την ενίσχυση της πρώτης για την παραγωγή παραδοσιακών γαλακτοκομικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και τη διευκόλυνσή της στις σχέσεις της με τους Κρήτες  κτηνοτρόφους οι οποίοι κι αυτοί επωφελούνται, μέσω της Κάρτας Αγρότη, από τις υπηρεσίες της Τράπεζας.

 

Η εταιρεία με έδρα στην περιοχή Βαλή, του Δήμου Γόρτυνας, στο Ηράκλειο Κρήτης, είναι μια από τις παλαιότερες επιχειρήσεις του κλάδου καθώς συμπληρώνει έξι δεκαετίες  παραγωγικής κι εμπορικής δραστηριότητας. Ονομαστή για τα προϊόντα της, η οικογένεια Στειακάκη πραγματοποιεί σήμερα ένα ακόμα βήμα προς το μέλλον εκσυγχρονίζοντας εγκαταστάσεις, λανσάροντας νέα προϊόντα και αναζητώντας νέες αγορές.

Η παραγωγική μονάδα της ‘Τυροκομείο Κωνσταντίνος Γ. Στειακάκης”, στην Κρήτη. Έξι δεκαετίες παράδοση στην τυροκόμηση εκλεκτών τυριών.

 

Η επένδυση

Η επιχείρηση πρόσφατα ολοκλήρωσε συγχρηματοδοτούμενη επένδυση, συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, για την ίδρυση νέας τυροκομικής μονάδας (δυναμικότητας επεξεργασίας γάλακτος 1.200 κιλών/ ημέρα). Η επένδυση περιλαμβάνει την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων και την αγορά σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού. Επίσης, η επιχείρηση, προκειμένου να εξασφαλίσει την άριστη ποιότητα των προϊόντων της, εφαρμόζει σύστημα ασφάλειας τροφίμων κατά το πρότυπο FSSC 22000, καθώς και Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ISO 14001.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η πρώτη ανακαίνιση του οικογενειακού τυροκομείου στο χωριό έγινε το 2007 ενώ εδώ και δύο χρόνια ο Κωνσταντίνος Στειακάκης, στα χέρια του οποίου είναι σήμερα η επιχείρηση, δραστηριοποιείται σε καινούργιο τυροκομείο στις  Γκαγκάλες Ηρακλείου.

Ο Κωνσταντίνος Στειακάκης, τρίτη γενιά τυροκόμος από την Κρήτη, συνεχίζει μια παράδοση σχεδόν έξι δεκαετιών.

 

Τι μας είπε ο τυροκόμος

Το Dairy News επικοινώνησε με τον Κωνσταντίνο Στειακάκη, τρίτη γενιά τυροκόμο ο οποίος μας επιβεβαίωσε το έντονο ενδιαφέρον της εταιρείας για εξαγωγές προς δυτικοευρωπαϊκές χώρες αλλά και την πρόθεσή του να παράγει πλέον ΠΟΠ προϊόντα.

Όσο αφορά το συγκεκριμένο πρόγραμμα συμβολαιακής κτηνοτροφίας, ο έμπειρος τυροκόμος μας είπε:

«Το καθεστώς που ίσχυε εδώ στην Κρήτη προέβλεπε κάποιες προκαταβολές από τους τυροκόμους στους κτηνοτρόφους στο ξεκίνημα της τυροκομικής σαιζόν. Σήμερα λοιπόν δίνεται η δυνατότητα στους κτηνοτρόφους να χρησιμοποιούν την Κάρτα για να ψωνίζουν τροφές και διάφορα αγροεφόδια, σε τιμές μετρητοίς, πετυχαίνοντας έτσι καλύτερες τιμές και οι ίδιοι. Εμείς από την πλευρά μας ‘γλιτώνουμε’ τις προκαταβολές αυτές. Η Πειραιώς δίνει ένα όριο στους παραγωγούς, περίπου το ένα τρίτο της περυσινής αξίας του γάλακτος, κι αυτό το χρησιμοποιούν οι αγρότες για να ψωνίζουν από λιπάσματα μέχρι πετρέλαια. Μετά τον Ιανουάριο, εμείς οι τυροκόμοι έχουμε τη δυνατότητα, κόβοντας τα τιμολόγια, η μισή αξία των πληρωμών μας να πηγαίνει στον παραγωγό και η άλλη μισή στην Τράπεζα για να εξοφληθεί το όριο του ενός τρίτου της παραγωγής που έχει ήδη δοθεί από την Κάρτα».

Φωτογραφίες: http://tyrokomeiosteiakakis.gr/

You might also like