Εγκαίνια συνεταιρισμού παραγωγών δημητριακών

 Ο υφυπουργός Β. Κόκκαλης περιόδευσε στην Αιτωλοακαρνανία. 

Περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2017, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης. Κατά τη διήμερη παρουσία του ο Υφυπουργός εγκαινίασε ένα νέο συνεταιρισμό ενώ έκανε δηλώσεις για θέματα που ‘καίνε’ τους αγρότες όπως οι Ομάδες Παραγωγών, οι ελληνοποιήσεις ξένων προϊόντων και φυσικά για τις πληρωμές των επιδοτήσεων

 

Πρόκειται για το νέο Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Δημητριακών Αιτωλοακαρνανίας «Η Δήμητρα», στην Κατούνα, στα εγκαίνια του οποίου παραβρέθηκαν γεωργοί, κτηνοτρόφοι και συνεταιριστές από όλο το Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ερωτώμενος για τις πληρωμές των επιδοτήσεων και τη δέσμευση του υπουργείου ότι θα πιστωθεί ένα μεγάλο μέρος τους στο τέλος του Οκτώβρη, ο Β. Κόκκαλης το επιβεβαίωσε και ανέφερε πως «το υπουργείο φέτος δια του ΟΠΕΚΕΠΕ εξόφλησε όλες τις εκκρεμότητες από το 2009 -εξισωτική, βιολογική, νιτρορύπανση- και έβαλε τάξη στην αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας για την πληρωμή των ενισχύσεων».

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τόνισε πως «το Υπουργείο ενισχύει τη συμμετοχή στις Ομάδες Παραγώγων με φορολογικά κίνητρα αναφέροντας πως πριν ένα μήνα εκδόθηκε η εγκύκλιος για το πιστωτικό ΦΠΑ, σοβαρό θέμα που απασχολεί για ίδιους τους συνεταιρισμούς και όσους ανθρώπους συναλλάσσονται με αυτούς».

 Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο νομοσχέδιο-τομή για τις ελληνοποιήσεις που συζητείται στο αρμόδιο τμήμα της Βουλής και σύντομα θα γίνει νόμος του κράτους. «Ο Νόμος αυτός θα αποτελέσει καίριο πλήγμα στις ελληνοποιήσεις καθώς τα κρεοπωλεία θα υποχρεούνται να αναφέρουν σε ποια χώρα γεννήθηκε, μεγάλωσε και σφάχτηκε το κρέας. Για το γάλα που αρμέχθηκε, σε ποια χώρα έγινε η παστερίωση και σε ποια η συσκευασία. Έτσι ικανοποιείται το επί εικοσαετίας αίτημα των Ελλήνων κτηνοτρόφων και χοιροτρόφων για ταυτότητα στο κρέας και στο γάλα» ανέφερε ο Θεσσαλός πολιτικός.

You might also like