Φέτα: είχε την ‘τιμητική’ της στο Συνέδριο της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας

Ξεκίνησε χθες στη Λάρισα το τριήμερο επιστημονικό συνέδριο των ζωοτεχνικών.

Ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης η διεξαγωγή  του τριήμερου Επιστημονικού Συνεδρίου της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας  στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο  με συνδιοργανωτή τον Δήμο Λαρισαίων. Το δήμο εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σούλτης.
Ρεπορτάζ & φωτογραφίες: larissanet.gr

 

Στο συνέδριο αναπτύχθηκαν θέματα γενικού ενδιαφέροντος και ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα ερευνητικών εργασιών, οι οποίες καλύπτουν όλα τα θέματα εκτροφής θηλαστικών, πτηνών, ψαριών, σαλιγκαριών κ.λ.π.

Ειδικότερα στην εναρκτήρια συνεδρία, σήμερα αναπτύχθηκαν σύγχρονα θέματα αιχμής στο τομέα της ζωικής παραγωγής στα πλαίσια της οποίας ο πρωτεργάτης της αναγνώρισης της Φέτας ως Προϊόν Ονομασίας Προελεύσεως (ΠΟΠ) κος Εμμανουήλ Ανυφαντάκης Ομότιμος Καθηγητής Γαλακτοκομίας ΓΠΑ που ανέπτυξε το θέμα: «Το τελευταίο S.O.S. από τη φέτα μας. Οι συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με Νότια Αφρική και Καναδά ».

Ο Εμμ. Ανυφαντάκης στην εισήγησή του τόνισε ότι « είναι λάθος οι συμφωνίες της Ε.Ε με την Νότια Αφρική και το Καναδά αναφορικά με το θέμα της Φέτας ως προϊόν ΠΟΠ». Ζήτησε να μη ψηφιστεί η κύρωση από την Ελληνική Βουλή ενώ προανήγγειλε την δημιουργία ανά την Ελλάδα Ομίλου Φέτας για την προστασία του προϊόντος.

Ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Γεώργιος Ζέρβας διαβάζει μια εισήγηση και ο ομότιμος καθηγητής Εμμανουήλ Ανυφαντάκης παρακολουθεί τις εργασίες του Συνεδρίου της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας στη Λάρισα.

 

Το συνέδριο συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη 5 Οκτωβρίου όπου στη πρώτη συνεδρία (8:30-11:15) θα αναπτυχθούν θέματα εκτροφής – διαχείρισης αγροτικών ζώων και στη δεύτερη (11:45-13:15) θέματα εκτροφής-υδατοκαλλιεργειών και ολοκληρώνεται αύριο  Παρασκευή 6 Οκτωβρίου όπου στην πρώτη συνεδρία (8:30-10:30) θα αναπτυχθούν θέματα Διατροφής ζώων και πτηνών, στη δεύτερη (11:00-12:00) θέματα διατροφής σε σχέση με την ποιότητα των προϊόντων και στη τρίτη (12:00-13:45) θέματα φυσιολογίας και γενετικής των αγροτικών ζώων.

Η Ελληνική Ζωοτεχνική Εταιρεία κάθε χρόνο διοργανώνει και ένα πανελλαδικό επιστημονικό συνέδριο, προκειμένου να προωθήσει τη βασική και εφαρμοσμένη γεωτεχνική έρευνα που πραγματοποιείται στα Τμήματα Ζωικής Παραγωγής των ΑΕΙ, στα Ινστιτούτα και τους Ερευνητικούς Σταθμούς του ΕΛΓΟ- Δήμητρα, καθώς και στα Τμήματα Ζωικής Παραγωγής των ΤΕΙ.

Φωτογραφίες: http://www.larissanet.gr.

You might also like