Ο ΣΕΒΤ για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (16/10)

Με έμφαση στην ποιότητα και την καινοτομία ο ΣΕΒΤ υποστηρίζει την υγιεινή διατροφή.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, στην οποία ποιότητα και καινοτομία βρίσκονται στο πρώτο πλάνο των ενδιαφερόντων του.

Κατά τον ΣΕΒΤ, σήμερα οι επιλογές των καταναλωτών, επηρεάζονται από μια σειρά κοινωνικο-οικονομικών και περιβαλλοντικών παραγόντων. Η αύξηση της παχυσαρκίας και των αλλεργιών στον ευρωπαϊκό πληθυσμό, είναι πολύ υψηλή και συνεχίζει αυξανόμενη. Η υπερβολική πρόσληψη θερμίδων, οι μη ισορροπημένες δίαιτες και η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, όπως επίσης και η έλλειψη ευαισθητοποίησης για την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή επιδεινώνουν την τρέχουσα κατάσταση.

Ο ΣΕΒΤ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής και με γνώμονα τη διατήρηση της καλής υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των καταναλωτών, υπογραμμίζει ότι “πρωταρχικό στόχο της Βιομηχανίας Τροφίμων αποτελεί η σωστή ενημέρωση και η ενθάρρυνση των καταναλωτών να υιοθετήσουν μια ισορροπημένη διατροφή, με μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων  και περισσότερη φυσική δραστηριότητα”.

Η Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών επενδύει όλο και περισσότερο στην καινοτομία και παράγει εξαιρετικά ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της υγιεινής διατροφής, αναδεικνύοντας τις μεσογειακές διατροφικές συνήθειες για την ευεξία και την ευζωία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Καθώς η φήμη των ελληνικών προϊόντων αυξάνεται συνεχώς και η ζήτηση από εισαγωγικές εταιρίες και λιανεμπόρους μεγαλώνει σε όλο τον κόσμο, θεωρήθηκε απαραίτητη η ανάπτυξη  ενός εργαλείου που θα βοηθήσει να διερευνηθούν οι ευκαιρίες για συνεργασία σε όλο τον κόσμο.

Σε αυτό τον άξονα, ο ΣΕΒΤ δημιούργησε μια φιλική και εύκολη στη χρήση Πλατφόρμα Εξαγωγών (http://www.sevt.gr/gr/categories-export-list), που συμπεριλαμβάνει όλα τα Ελληνικά Εξαγόμενα Προϊόντα Διατροφής με στόχο να προωθήσει τις εμπορικές σχέσεις των ελληνικών επιχειρήσεων  με τις παγκόσμιες αγορές.

Ταυτόχρονα, ο ΣΕΒΤ προωθεί και στηρίζει τις ιδέες της νέας γενιάς για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων διατροφής με τη διοργάνωση του Διαγωνισμού Ecotrophelia σε εθνικό επίπεδο. Σκοπός του διαγωνισμού, που διοργανώνεται ήδη 7 χρόνια, είναι αφενός να υποστηρίξει νέους Έλληνες φοιτητές, που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων, και να τους δώσει ένα επιπλέον κίνητρο για έρευνα και δημιουργία και, αφετέρου να αποτελέσει ένα φυτώριο καινοτόμων ιδεών, οι οποίες θα μπορούσαν να αποδειχτούν χρήσιμες για τη Βιομηχανία Τροφίμων και την ελληνική οικονομία.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒΤ, Ευάγγελος Καλούσης (στη φωτογραφία) σημειώνει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: «Ο ΣΕΒΤ επενδύει συνεχώς στη σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση των καταναλωτών για τις ισορροπημένες κι υγιεινές διαιτητικές συνήθειες. Με έμφαση στις προτιμήσεις και τις ανάγκες τους, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις ώστε τα ιδιαίτερα ποιοτικά, ασφαλή κι ανταγωνιστικά ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα να συνεχίσουν να κερδίζουν τις καρδιές των Ελλήνων και να ξεχωρίσουν παράλληλα στις αγορές του εξωτερικού, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την προσπάθεια της χώρας για έξοδο από την κρίση».

Αποστολή του ΣΕΒΤ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συνδέσμου, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο κρίσης που περνά η οικονομία της χώρας μας “είναι η εστίαση στην ποιότητα και την ανάδειξη νέων κατευθύνσεων σε τρόφιμα που θα στηρίζουν την ελληνική οικονομία, την μεγέθυνση του παραγόμενου όγκου και τη μείωση τιμών, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας”.

You might also like