Τυροκομικά προϊόντα της Ημαθίας στο Ζάππειο

Επί δύο ημέρες το αθηναϊκό κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να γευτεί ορισμένα από τα εξαιρετικά τυροκομικά προϊόντα της Ημαθίας τα οποία είχαν ‘κατέβει’ στην Aθήνα, στο πλαίσιο της έκθεσης ‘Imathia Quality 2017’.

 

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου και σε αυτά παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας; Απόστολος Τζιτζικώστας.

Οι δύο πολιτικοί, καθώς και οι υπόλοιποι ομιλητές της εκδήλωσης, όπως ο δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, αναφέρθηκαν στη γαστρονομική παράδοση της Ημαθίας και ειδικά στις μεγάλες δυνατότητες που έχει στην παραγωγή βόειου κρέατος και υψηλής ποιότητας γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε απ΄ όλους στο εξαιρετικό Ξινόμαυρο, μια ιδιαίτερη οινοποιήσιμη ποικιλία αμπέλου που είναι το ‘σήμα κατατεθέν’ του νομού και τα αλλαντικά της Ημαθίας που είναι γνωστά και έξω από την Ελλάδα.

Στην εκδήλωση και το διήμερο που ακολούθησε συμμετείχαν δύο σημαντικές εταιρείες της Ημαθίας. Η βραβευμένη στο εξωτερικό για τη φέτα της Μπέλας και το Τυροκομείο Τρεμπελή.

Φωτογραφίες: Σύλλογος Γευσιγνωσίας- Γαστρονομίας Ν. Ημαθίας ‘Ο Κάρανος’.

You might also like