Franchise της Chocotopia στο (συνεταιριστικό) εστιατόριο Mentaleaty στον Κεραμεικό

Το φημισμένο παγωτορολό της εταιρείας Chocotopia (Στοά Νικολούδη- Πανεπιστημίου 41, 21 1400 1515) βρίσκεται πλέον στο εστιατόριο Mentaleaty Asian Food Therapy (Μεγάλου Αλεξάνδρου 114-118, Κεραμεικός 213 040 5430).

Η πρώτη είναι μια εταιρεία του επιχειρηματία κ. Πασπαλιάρη ενώ το δεύτερο είναι ένα εστιατόριο ασιατικής κουζίνας του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.) «Αθηνά Ελπίς», ο οποίος έχει αναλάβει ήδη από το 2012 την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας, στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής του Τομέα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το αθηναϊκό κατάστημα της Chocotopia, στην ανακαινισμένη Στοά Νικολούδη, στην Πανεπιστημίου 41, απέναντι από το κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

 

Έχει επίσης ξεκινήσει την παροχή υπηρεσιών φωτοαντιγράφων σε κτήριο του Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής και έχει αναπτύξει υπηρεσίες κυλικείου στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο Άκτιος». Το παρόν εστιατόριο είναι η πιο πρόσφατη από τις δραστηριότητες του Συνεταιρισμού και απασχολεί άτομα με βαριά ψυχοκοινωνικά προβλήματα σε διάφορα πόστα.

Οι κοινωνικοί επιχειρηματίες του Mentalyeaty παίρνουν τις πρώτες ύλες έχουν την τεχνογνωσία και παρασκευάζουν το παγωτό μπροστά τα μάτια των πελατών τους. Η βάση του παγωτού αυτού είναι το κατσικίσιο γάλα αναμεμειγμένο με μέλι ανθέων- χωρίς συντηρητικά ή σταθεροποιητές. Για την παρασκευή του χρησιμοποιούνται σοκολάτες της επιλογής του πελάτη και υλικά, τα περισσότερα από τα οποία είναι φρέσκα φρούτα και αναμειγνύονται παρουσία του πελάτη. Η επεξεργασία του παγωτού (στις φωτογραφίες που ακολουθούν) γίνεται πάνω σε μια ψυχόμενη πλάκα και διαρκεί ορισμένα δευτερόλεπτα.

Φωτογραφίες: Chocotopia- Θεόδωρος Μανωλόπουλος, Mentaleaty- Θανάσης Αντωνίου.

You might also like