Με κεντρική συνέντευξη του Γεωργίου Ζέρβα, καθηγητή στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διευθυντή (από το 2000) στο Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως και Διατροφής του ιδίου Παν/μίου, καθώς και με πολυσέλιδο αφιέρωμα για την Ελληνική Αγορά Παγωτού, κυκλοφόρησε το 8ο τεύχος του κλαδικού συνδρομητικού περιοδικού Dairy News, το οποίο εκδίδει η εταιρεία omind creatives. Δείτε τα αναλυτικά περιεχόμενα.
ΝΕΑ
8- 20 Όλα τα νέα της ελληνικής και παγκόσμιας αγοράς
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
22- 27 Σύσταση Ομάδας Γιαουρτιού στο ΥπΑΑΤ και Διεπαγγελματικής για τη Φέτα
29 Κατοχύρωση της Φέτας στην Ιαπωνία
30 Ο Συνεταιρισμός Βοσκός, από τον Όλυμπο
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
32 Γεώργιος Ζέρβας, καθηγητής Γεωπονικού Παν/μίου Αθήνας
ΑΦΙΕΡΩΜΑ| Ελληνική Αγορά Παγωτού
36 Παγωτό: (Επι)στροφή στο σπίτι και στην …οικογένεια
40-47 Συνεντεύξεις: Γεώργιος Τσινάβος, Sales Operations Manager, ΚριΚρι/ Γιάννης Νύκταρης, brand manager, Fatto a Mano/ Νικόλαος Χριστογεώργος, ιδιοκτήτης Solo Gelato
ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ
48 ΔΕΛΤΑ: στην Ξάνθη το Σχέδιο Δράσης Γαία
49 Παράπονα παραγωγών για τις τιμές που …πέφτουν
50 Η ΚΥΑ για τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης
51 Κασκαβάλι και τσαλαφούτι, στο εργαστήριο του ΕΛΓΟ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
52 Γαλακτοκομική κυριαρχία στην Ecotrophelia 2017
56 Ελένη Παππά (άρθρο): Έργο του ΕΛΓΟ για το τυρί τυρογάλακτος ούρδα
58 Σταύρος Ζαρζώνης (άρθρο) : Η υγιεινή στην επεξεργασία του γάλακτος
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
60 Ιωάννης Κόλλιας/ Kapelis Packaging (άρθρο): Σακούλες κενού – συρρίκνωσης
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
62 Συνέντευξη: Γιάννης Κατέρης/ Inox Design
ΑΓΟΡΕΣ & ΕΜΠΟΡΙΟ
64 Γάλα μακράς διάρκειας από την ΕΒΟΛ
65 Κρι- Κρι: κατακτάει την Ευρώπη, μεγαλώνει στην Ελλάδα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
66 Ανταπόκριση: Η Σχολή Ιωαννίνων στην Ιταλία των εκλεκτών τυριών
69 Το 1ο Open Farm Day Event της Lely
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
70 Λανσαρίσματα νέων γαλακτοκομικών- τυροκομικών προϊόντων
ΒΙΒΛΙΟ
72 Ευάγγελος Σ. Λάζος, Ανδριάνα Ε. Λάζου: “Επεξεργασία τροφίμων 1”