2ο ρομποτικό αρμεκτήριο Astronaut A4 στην Ελλάδα από τη Lely 

Το εγκαθιστά σύντομα στη φάρμα Βασιλόπουλου στον Πλάτανο Ημαθίας.

Τη συμφωνία για την εγκατάσταση του δεύτερου πλέον διπλού ρομπότ άμελξης στην Ελλάδα, του Lely Austronaut Α4, ανακοίνωσε η εταιρεία Κτηνοτροφικοί Αυτοματισμοί Ελλάδας, θυγατρική εταιρεία της Milkplan και αντιπρόσωπος της Lely στην Ελλάδα.

 

Η εγκατάσταση του αρμεκτικού ρομπότ θα πραγματοποιηθεί στη φάρμα του κ. Βασιλόπουλου στον Πλάτανο Ημαθίας και θα εξυπηρετεί 140 αρμεγόμενες αγελάδες. Εκτός από το ρομπότ στη φάρμα θα τοποθετηθεί ρομποτική παγολεκάνη MP Powertank 6.000 λίτρων και λοιπός σταβλικός εξοπλισμός από τη Μilkplan.

Σύμφωνα με την εταιρεία “Η εν λόγω επένδυση αποτελεί ένα ακόμα φιλόδοξο έργο στη χώρα μας και αναμένεται να αποδώσει σύντομα τα μέγιστα οφέλη στον κτηνοτρόφο όπως έγινε και στη φάρμα Κουφάκη στο Κιλκίς. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μια χώρα όπου το ρομποτικό άρμεγμα μέχρι πριν λίγο καιρό έμοιαζε ανέφικτο στο εξής θα λειτουργούν δυο υπερσύγχρονες φάρμες με αρμεκτικά ρομπότ”.

Η εγκατάσταση του δεύτερου διπλού Lely Austronaut Α4 θα γίνει τον Δεκέμβριο συμπίπτοντας με διάφορες εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα τον ίδιο μήνα για τον εορτασμό των 25 ετών της Lely στον τομέα του αυτοματισμού στην κτηνοτροφία, μιας εταιρείας ηγέτη που έχει κατασκευάσει κι εγκαταστήσει περισσότερα από 20.000 ρομπότ σε όλο τον κόσμο.

You might also like