Γάλα και παιδική διατροφή στο World Dairy Summit

Το μεγάλο συνέδριο ξεκινάει την Κυριακή 29  Οκτωβρίου στο Μπέλφαστ.

Ο καθοριστικός ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα  στη διατροφή των παιδιών και των εφήβων θα αποτελέσει το επίκεντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος στην προσεχή Διεθνή Συνάντηση Γάλακτος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Γαλακτοκομικά (IDF) 2017.

 

Η συνάντηση- συνέδριο που θεωρείται ένα από τα κορυφαία συνεδριακά κι επιστημονικά γεγονότα της παγκόσμιας γαλακτοκομικής βιομηχανίας, θα διεξαχθεί στο Μπέλφαστ από τις 29 Οκτωβρίου μέχρι τις 3 Νοεμβρίου 2017.

Σύμφωνα με διεθνή στατιστικά δεδομένα, τα οποία θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν από ειδικούς στο συγκεκριμένο συνέδριο, περίπου το ένα πέμπτο των κοριτσιών σε ολόκληρο τον κόσμο δεν προσλαμβάνουν στις μέρες μας τη συνιστώμενη από την επιστήμη ημερήσια ποσότητα ασβεστίου, ιωδίου και ριβοφλαβίνης· τα γαλακτοκομικά προϊόντα  θα μπορούσαν να καλύψουν αυτή την έλλειψη.

Ενώ η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων γενικά αυξάνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, οι έφηβοι που αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν γνωρίζουν τις πιθανές μακροχρόνιες επιπτώσεις αυτής της στάσης τους στην υγεία τους. Η καλή διατροφή είναι σημαντική για όλους, αλλά για τους εφήβους είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι τα εφηβικά χρόνια είναι κρίσιμα για την ενίσχυση των οστών με ασβέστιο.

Η Marianne Smith Edge, διαιτολόγος και ιδρύτρια του AgriNutrition Edge (πρώην Διεθνές Ίδρυμα Πληροφόρησης για τα Τρόφιμα των  ΗΠΑ), η οποία θα είναι μια από τις ομιλήτριες του συνεδρίου στο Μπέλφαστ,  θα εστιάσει στην κατανόηση των στάσεων και των καταναλωτικών προτύπων της Generation Z ως θεμέλιο για την κατανάλωση και την καινοτομία των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Ο Δρ Moshe Mishali, ψυχολόγος του Πανεπιστημίου της Χάιφα από το Ισραήλ θα επικεντρωθεί στην αλλαγή συμπεριφοράς στις οικογένειες γύρω από τη διατροφή και την κατανάλωση γάλακτος.

Η  Dr. Judith Bryans, πρόεδρος τhw Indernational Dairy Federation και διευθύνουσα σύμβουλος της Dairy UK, η οποία είναι η οικοδεσπότης του συνεδρίου, σε δήλωσή της αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα, ενόψει των εισηγήσεων που θα παρουσιαστούν στο Μπέλφαστ.

«Η ταχεία αύξηση του ύψους, του βάρους και της ανάπτυξης των οστών, μαζί με μια σειρά άλλες φυσικές αλλαγές κατά τη διάρκεια των εφηβικών χρόνων, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τις διατροφικές ανάγκες, και η ανάγκη του οργανισμού τόσο για  θρεπτικά συστατικά όσο και για  ενέργεια είναι υψηλή. Η  εφηβική διατροφή είναι μια πρόκληση που αντιμετωπίζει η βιομηχανία μας παγκοσμίως και ανυπομονώ να καλωσορίσω τους διάσημους ομιλητές μας στο Μπέλφαστ και να μάθουμε από την εμπειρία τους σε αυτόν τον τομέα» είπε η ceo της Dairy UK που αντιπροσωπεύει τη βρετανική γαλακτοκομική βιομηχανία.

You might also like