Περισσότερο γάλα με το Lely Astronaut Automatic Milking System

Αποτελέσματα έρευνας σε 1,3 εκατ. αγελάδες, σε 13.800 φάρμες στην Ολλανδία.

Τα αποτελέσματα από τη σύγκριση μεταξύ των κτηνοτροφικών μονάδων με τα ρομποτικά της Lely Astronaut και αυτών με τα ρομποτικά άλλων εταιρειών ή με αρμεκτήρια, δείχνουν για ακόμη μια φορά ότι οι πελάτες της έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

 

Οι γαλακτοπαραγωγοί με τα ρομποτικά Lely Astronaut έχουν καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά στην παραγωγή γάλακτος καθώς και τη διάρκειας ζωής και υγείας του μαστού. Η σύγκριση της CRV αφορά 1,3 εκατ. αγελάδες σε 13.800 φάρμες στην Ολλανδία.

Οι παραγωγοί γάλακτος με τα ρομποτικά Lely Astronaut επιτυγχάνουν κατά μέσο όρο 4% περισσότερο γάλα ετησίως σε σύγκριση με τα ρομποτικά άλλων εταιρειών και 10% παραπάνω σε σύγκριση με τα αρμεκτήρια. Η απόδοση μιας αγελάδας που κατά τη διάρκεια της ζωής της αρμεγόταν με το ρομποτικό Lely Astronaut είναι κατά μέσο όρο 8% παραπάνω σε σύγκριση με τις αγελάδες που αρμέγονταν με τα ρομποτικά άλλων εταιρειών και κατά μέσο όρο 4% παραπάνω από τις αγελάδες στα αρμεκτήρια.

Παρά την αυξημένη παραγωγικότητα, δεν υπάρχει σχεδόν καμία διαφορά στα αποτελέσματα της γονιμότητας. Τα σωματικά κύτταρα των αγελάδων που αρμέγονται με το Lely Astronaut είναι όμως χαμηλότερα.

Ο Alfred Smits, διευθυντής μάρκετινγκ της Lely Ολλανδίας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τα αποτελέσματα από τους γαλακτοπαραγωγούς που αρμέγουν με τα ρομποτικά Lely και η απόδοσή τους σε σχέση με τα ρομποτικά άλλων εταιρειών ή αρμεκτηρίων συμβαδίζουν με τα αποτελέσματα του περασμένου έτους. Αυτοί οι αριθμοί επιβεβαιώνουν ότι οι πελάτες μας είναι μεταξύ των κορυφαίων σε απόδοση κτηνοτροφικών μονάδων. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα τις δυνατότητες του εξοπλισμού. Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε σε θέση να συμβάλουμε σε αυτά τα αποτελέσματα προσφέροντάς τους το καλύτερο δυνατό επίπεδο υποστήριξης όσον αφορά στη λήψη έξυπνων επιλογών σχετικά με τη φάρμα τους».

Ερευνητικά δεδομένα

Τα παρακάτω δεδομένα είναι από έρευνα που διεξήχθη από την CRV Ολλανδίας για τη Lely Ολλανδίας. Η CRV είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες βελτίωσης κοπαδιών στον κόσμο με γραφεία και στάβλους σε Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Νότια Αφρική, Βραζιλία, ΗΠΑ, Τσεχία και Ισπανία.

Η CRV επίσης εξάγει σπέρμα σε περίπου 50 άλλες χώρες μέσω του δικτύου διανομέων τους. Με κεντρικά γραφεία στο Arnhem (Ολλανδία), η CRV απασχολεί περίπου 2000 άτομα. Τα αποτελέσματα βασίζονται σε δεδομένα από τους παραγωγούς γάλακτος που συμμετείχαν στον έλεγχο αρμέγματος MPR. Εμφανίζεται μόνο ο μέσος όρος των αποτελεσμάτων των γαλακτοπαραγωγών που συμμετείχαν στο MPR.

 

Aποτελέσματα της απόδοσης γάλακτος,  κατά τη διάρκεια ζωής και υγείας του μαστού
Ρομποτικά Lely Astronaut Ρομποτικά Άλλων Εταιριών Αρμεκτήρια Διαφορά Lely σε σχέση με ρομποτικά άλλων εταιριών Διαφορά Lely σε σχέση με αρμεκτήρια
Γάλα σε κιλά  8.927 8.552 8.099 375 (+4%) 828 (+10%)
Λίπος & πρωτεΐνη συνολικά σε κιλά 702 676 642 26 (+4%) 60 (+9%)
Παραγωγή κατά τη διάρκεια ζωής μέχρι την απομάκρυνση από την αναπαραγωγή σε κιλά  30.968 28.721 29.647 2.247 (+8%) 1.321 (+4%)
Μέσος όρος αριθμού  σωματικών κύτταρων 185 198 191 -13 (-7%) -6 (-3%)

Πηγή: CRV ετήσιες στατιστικές 2015. (Sτοιχεία από 1.280.000 αγελάδες σε πάνω από 13.800 φάρμες στην Ολλανδία). Τα πλήρη στοιχεία για την έρευνα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.lely.com

You might also like