Η Mondelez στηρίζει τους νέους 

Με το Πρόγραμμα «Top2Top Engineering Challenge» για αποφοίτους Πολυτεχνικών Σχολών.

Η Mondelez, μέσω του Προγράμματος «Top2Top Engineering Challenge», πρόσφερε τη δυνατότητα σε 22 απόφοιτους Πολυτεχνικών Σχολών να συμμετάσχουν σε μια πρωτοβουλία της εταιρείας που έχει στόχο  την ενεργή υποστήριξη σε νέους ανθρώπους που βρίσκονται στην αφετηρία της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

 

Το Πρόγραμμα «Top2Top Engineering Challenge» έδωσε την ευκαιρία στους νέους αυτούς να έρθουν σε άμεση επαφή με τη Mondelez, που αποτελεί τον παγκόσμιο ηγέτη στην κατηγορία των σνακς,  τα στελέχη της και τον τρόπο λειτουργίας της. Το «Top2Top Engineering Challenge» έρχεται ως συνέχεια του «Top2Top Business Challenge»που έλαβε χώρα τον Ιούλιο.

Η γνωριμία με τη Mondelez πραγματοποιήθηκε μέσα από την παρουσία των συμμετεχόντων στις εγκαταστάσεις του Εργοστασίου Παυλίδη το οποίο παράγει σε ετήσια βάση χιλιάδες τόνους προϊόντων όπως τις σοκολάτες Υγείας Παυλίδη και Lacta καθώς και τη Merenda.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις γραμμές παραγωγής και να ενημερωθούν για τις δυνατότητες απασχόλησης των Μηχανικών στις διάφορες λειτουργίες της Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Integrated Supply Chain) στη εταιρεία. Επίσης, είχαν τη δυνατότητα να αναδείξουν τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους μέσα από μία σειρά  πρωτότυπων δοκιμασιών.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία, περισσότερα από 20 στελέχη από διάφορα  τμήματα της Mondelez ήταν στη διάθεση των συμμετεχόντων για να απαντούν στα ερωτήματα τους, να τους καθοδηγούν, αλλά και να τους βοηθήσουν να γνωρίσουν τις αξίες και την κουλτούρα της Mondelez.

Οι δοκιμασίες περιελάμβαναν την αντιμετώπιση πρακτικών προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας και την «απόδραση» από ένα ειδικά διαμορφωμένο escape room που ανέδειξε τις δεξιότητες τους. Παράλληλα,  οι κορυφαίοι εκ των συμμετεχόντων αντιμετώπισαν την πρόκληση ενός «elevator pitch»  στο οποίο είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τον εαυτό τους στη διοίκηση του Εργοστασίου Παυλίδη μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να λάβουν πρακτικές συμβουλές προετοιμασίας και καθοδήγησης (coaching / mentoring) όπως για παράδειγμα η ορθή σύνταξη ενός βιογραφικού σημειώματος, η παρουσία σε συνέντευξη με μελλοντικό εργοδότη και η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Παράλληλα, η Mondelez  θα συνεχίσει να προσφέρει συμβουλές προετοιμασίας και καθοδήγησης σε όλους τους συμμετέχοντες του «Top2Top Engineering Challenge»και στους επόμενους μήνες.

 

 

You might also like