Βιωσιμότητα και καινοτομία ζητά ο Hogan από τη γαλακτοκομία

Παρέμβαση του Επιτρόπου Γεωργίας στο World Dairy Summit 2017.

Ο Phil Hogan, Επίτροπος της Ε.Ε. για τη γεωργία και την ανάπτυξη της υπαίθρου ήταν μια από τις διεθνείς προσωπικότητες που τίμησαν με την παρουσία τους το World Dairy Summit στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας.

 

Ο Hogan δήλωσε στη διάσκεψη στο Μπέλφαστ ότι οι αγρότες πρέπει να καινοτομούν και πρέπει να έχουν πρόσβαση σε περισσότερα και καλύτερα εργαλεία για να είναι επιτυχημένοι στο μέλλον. Τόνισε έντονα ότι η δέσμευση για βιωσιμότητα και η καινοτομία είναι οι δύο παράμετροι που μπορούν να εξασφαλίσουν το μέλλον της γαλακτοκομικής βιομηχανίας της Ε.Ε.

«Οι αγρότες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να βρουν νέες αγορές και πρέπει να καταστήσουμε τους αγρότες πιο ανθεκτικούς», ανέφερε ο Ιρλανδός Επίτροπος. Ανέφερε επίσης ότι προβλέπεται να τεθεί σε ισχύ το 2018 η απλούστευση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, η αυξημένη στήριξη των γαλακτοπαραγωγικών οργανώσεων και ένα δίχτυ ασφαλείας για τους αγρότες (για τη σταθεροποίηση του εισοδήματος). Όσο αφορά τον Brexit, είπε ότι ο ίδιος θα ήθελε να παραμείνει το καλό εμπορικό περιβάλλον και η σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασίλειο και της Ε.Ε. και μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών εξόδου.

Φωτογραφίες: IDF.

You might also like