Θρακών Αμνός: ξεκινάει η μονάδα του, στο Νεοχώρι Ορεστιάδας

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στα εγκαίνια της μονάδας.

Ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ν. Έβρου «Θρακών-Αμνός», μετά το πέρας των εργασιών στο πλαίσιο του σχεδίου : «Δημιουργία χώρου επεξεργασίας Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων» στο Νεοχώρι, Ορεστιάδας, πραγματοποιεί μεθαύριο Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 11:30 π.μ. τα εγκαίνια  των εκσυγχρονισμένων εγκαταστάσεων.

 

Η τελετή των εγκαινίων θα γίνει παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου ο οποίος θα βρίσκεται στη Θράκη για το 6ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που πραγματοποιείται στην Κομοτηνή.

Ο Συνεταιρισμός  «Θρακών-Αμνός» ιδρύθηκε το 2012, σημειώνοντας έκτοτε σταθερά ανοδική πορεία, ενώ σήμερα αριθμεί 180 αιγοπροβατοτρόφους από ολόκληρο το νομό Έβρου. Δράσεις του Συνεταιρισμού αποτελούν η εμπορία αιγοπρόβειου γάλακτος, η εκπαίδευση και συμβουλευτική των παραγωγών, η συμβολαιακή γεωργία, οι συνεργασίες με μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα και πλέον η μεταποίηση του γάλακτος.

Με τη δημιουργία του χώρου επεξεργασίας γάλακτος στο Νεοχώρι, Ορεστιάδας, ένα σχέδιο του Συνεταιρισμού που υλοποιήθηκε ύστερα από μεγάλες προσπάθειες, ο Συνεταιρισμός θα μπορεί πλέον να εφοδιάζει τους ιδιόκτητους αυτόματους πωλητές, αρχικά σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή, αλλά και σύντομα σε περισσότερα σημεία στον Ν. Έβρου, αλλά και σε άλλους νομούς, στοχεύοντας στην παραγωγή παραδοσιακών αλλά και καινοτόμων γαλακτοκομικών προϊόντων.

You might also like