Εγκαίνια Νέου Εκπαιδευτικού Κέντρου Αλίκη Περρωτή

 

Την περαιτέρω ανάπτυξη του Perrotis College σηματοδοτεί η έναρξη λειτουργίας του Νέου Εκπαιδευτικού Κέντρου, το οποίο εγκαινιάστηκε πρόσφατα και φέρει το όνομα της μεγάλης ευεργέτιδας της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College, Αλίκης Περρωτή.

 

Την κορδέλα του «Εκπαιδευτικού Κέντρου Αλίκη Περρωτή» έκοψαν η δωρήτρια Αλίκη Περρωτή και ο Πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College, Δρ. Πάνος Κανέλλης. Το «Εκπαιδευτικό Κέντρο Αλίκη Περρωτή» θα συνδράμει αποφασιστικά στην επέκταση των ακαδημαϊκών και ερευνητικών προγραμμάτων του Perrotis College καθώς θα λειτουργήσει ως κόμβος συνεργατικής μάθησης για σπουδαστές και καθηγητές σε εκπαιδευτικά πεδία που σχετίζονται με τη γεωργία, το περιβάλλον και τις επιστήμες ζωής.

Στη σύντομη ομιλία του ο απερχόμενος Πρόεδρος του Συμβουλίου των Εφόρων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Bob Uek αναφέρθηκε στην πολύχρονη συμβολή της Α. Περρωτή στο Ίδρυμα και την ευχαρίστησε θερμά για τη στήριξη καθώς και για τις σημαντικές δωρεές της.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College Δρ. Πάνος Κανέλλης υπογράμμισε το γεγονός ότι οι σπουδαστές του Perrotis College θα απολαμβάνουν για πολλές δεκαετίες το νέο «Εκπαιδευτικό Κέντρο Αλίκη Περρωτή». «Ευχαριστούμε την κυρία Περρωτή για τη γενναιοδωρία της και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει να μας επισκέπτεται κάθε χρόνο βοηθώντας να διατηρήσουμε τον ενθουσιασμό και την έμπνευση στους σπουδαστές, τους διδάσκοντες και το προσωπικό μας. Με την κυρία Περρωτή συμμεριζόμαστε το όραμά μας για το Perrotis College. Και το όραμά είναι πάντα εμπνευσμένο, φιλόδοξο και γεμάτο προκλήσεις, όπως –άλλωστε- θα έπρεπε να είναι. Σήμερα, καθώς βρισκόμαστε σε αυτό το κτίριο, αισθανόμαστε πολύ ταπεινοί», είπε χαρακτηριστικά.

 

 

Ο Δρ. Κανέλλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε όσους συνέβαλαν αποφασιστικά στο έργο της κατασκευής του κτιρίου, όπως τα μέλη του ΔΣ Γιώργος Μυλωνάς και Θανάσης Μαρτίνος και φυσικά ο διευθυντής του τμήματος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Αντώνης Πετράς.

Κατά τη διάρκεια της σεμνής τελετής η Αλίκη Περρωτή υπογράμμισε ότι το επιβλητικό συγκρότημα των νέων κτιρίων, διαθέτει αίθουσες διδασκαλίας κι εργαστήρια και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για το Perrotis College. «Το Perrotis College βρίσκεται στη μέση μιας διαδικασίας πιστοποίησης από το καταξιωμένο Αμερικανικό φορέα NEASC, η οποία θα του επιτρέψει να δίνει Bachelor of Science αναγνωρισμένο διεθνώς σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Σημαντική πρόοδος σε κύρος και σε εξοικονόμηση πόρων. Επίσης, φέτος, 21 χρόνια από την ίδρυση του, το Perrotis College υποδέχτηκε τους πρώτους μεταπτυχιακούς σπουδαστές του. Όσο αυξάνονταν ο αριθμός των σπουδαστών, τόσο διευρύνονταν και εξελίσσονταν οι εγκαταστάσεις εκπαίδευσης και φιλοξενίας τους», τόνισε.

Ο Πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College Δρ. Πάνος Κανέλλης και η δωρήτρια της Σχολής Αλίκη Περρωτή.

 

Το «Εκπαιδευτικό Κέντρο Αλίκη Περρωτή», έργο του αρχιτεκτονικού γραφείου «Χ. Κουλουκούρης και Συνεργάτες», αποτελείται από τρεις ορόφους 3.500 τετραγωνικών μέτρων και δύο παράλληλες πτέρυγες που συνδέονται με αίθριο, ενώ περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας και μελέτης, αμφιθέατρα, εργαστήρια και κοινόχρηστους εκπαιδευτικούς χώρους για 700 σπουδαστές.

Οι αρχές του αειφόρου σχεδιασμού εφαρμόζονται παντού, με υλικά και δομικά στοιχεία που επιλέχτηκαν για να αξιοποιήσουν στο μέγιστο το φυσικό περιβάλλον, μειώνοντας παράλληλα το ενεργειακό αποτύπωμα του κτιρίου. Το νέο ακαδημαϊκό συγκρότημα επεκτείνει τη δυναμικότητα του Perrotis College στην εφαρμοσμένη έρευνα και την καινοτομία, ενισχύοντας παράλληλα την επιχειρηματικότητα. Μετά τα εγκαίνια και τις σύντομες ομιλίες οι δεκάδες προσκεκλημένοι είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του Κέντρου.

Η δωρήτρια Αλίκη Περρωτή

Η «επαφή» της  με την ΑΓΣ ξεκίνησε το 1990. Έξι χρόνια αργότερα – με δωρεά της – ιδρύθηκε το Perrotis College στη μνήμη του συζύγου της Δημήτρη Περρωτή, το οποίο έκτοτε εκπαιδεύει ηγέτες για βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα και τον κόσμο. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται στην αγγλική γλώσσα και οδηγεί στην απονομή πτυχίου BSc (Hons), πιστοποιημένο από το Πανεπιστήμιο Cardiff Metropolitan της Ουαλίας. Από τον Σεπτέμβριο ξεκίνησε τη λειτουργία της και η Μεταπτυχιακή Σχολή.

 

 

You might also like