Το πρώτο κατάστημα «ΘΕΣγάλα συν» στη Λάρισα

Εγκαινιάστηκε χθες και σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το συνεταιρισμό.

Το πρώτο κατάστημα – παντοπωλείο με την επωνυμία «ΘΕΣγάλα συν», λειτούργησε στη Λάρισα την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, επί της οδού Φαρσάλων 6 και  διαθέτει τρόφιμα, συσκευασμένα και μη, τα οποία προέρχονται από συνεταιρισμούς και τοπικούς παραγωγούς.

 

Όλα τα προϊόντα παρασκευάζονται με πρώτη ύλη που προέρχεται αποκλειστικά από την ελληνική γη και φέρουν τη σφραγίδα και την εγγύηση ποιότητας του ΘΕΣγάλα. Έτσι, οι καταναλωτές μπορούν να βρίσκουν προϊόντα της ελληνικής γης σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές, ενώ οι παραγωγοί μπορούν να διαθέτουν τα προϊόντα τους απ’ ευθείας στους καταναλωτές μέσω του δικτύου καταστημάτων «ΘΕΣγάλα συν».

Σε πρώτη φάση, τα καταστήματα «ΘΕΣγάλα συν» θα διαθέτουν πάνω από 100 κωδικούς προϊόντων, τα οποία δημιουργήθηκαν με τις προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας του ΘΕΣγάλα από τους παραγωγούς.

Οι αυτόματοι πωλητές θα συνεχίσουν να λειτουργούν, όπως και σήμερα, προσφέροντας τα γαλακτοκομικά προϊόντα του Συνεταιρισμού, ο οποίος παράλληλα επεκτείνει το εξελιγμένο σύστημα ελέγχου και διασφάλισης ποιότητας που διαθέτει και στα νέα καταστήματα.

Τα «ΘΕΣγάλα συν» θα διαθέτουν στους καταναλωτές αλλαντικά από βόεια κρέατα των μελών του ΘΕΣγάλα, τυροκομικά προϊόντα και τυριά ΠΟΠ παρασκευασμένα με γάλα του Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας «Γάλα Ελάςς», προϊόντα αρτοποιίας, πίτες και διαφορετικούς τύπους αλεύρων και ζυμαρικά, με πρώτες ύλες του Συνεταιρισμού Αγροτών Θεσσαλίας «ΘΕΣγη», μαρμελάδες και σάλτσες από Έλληνες παραγωγούς, παρθένο ελαιόλαδο από την ομάδα παραγωγών ‘Μολών Λαβέ’ της Λακωνίας κ.ά.

Παράλληλα εξακολουθεί να λειτουργεί η υπηρεσία διανομής όλων των προϊόντων κατ’ οίκον, «Το θες σπίτι σου» με παραγγελίες είτε τηλεφωνικές, σε πενταψήφιο αριθμό (18140), είτε ηλεκτρονικές στο νέο ΘΕΣγάλα e-shop.

Τα πρώτα «ΘΕΣγάλα συν», ξεκίνησαν ήδη  τη λειτουργία τους, στην Θεσσαλονίκη, μέχρι να ολοκληρωθεί το δίκτυο «ΘΕΣγάλα συν», με 14 καταστήματα.

Με την ολοκλήρωση του δικτύου στις τρεις πόλεις, ο ΘΕΣγάλα θα διαθέτει συνολικά τουλάχιστον 63 σημεία, μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2018. Ταυτόχρονα υπάρχει πρόβλεψη για δημιουργία και νέων καταστημάτων στην Αθήνα, σε γειτονιές που δεν καλύπτονται σήμερα, με στόχο τη επέκταση του δικτύου σε συνολικά 100 καταστήματα πανελλαδικά.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΘΕΣγάλα, κ. Θανάσης Βακάλης, σημείωσε σχετικά με την ανάπτυξη των νέων καταστημάτων: «Ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα περνάει στο επόμενο στάδιο της ανάπτυξης του. Δημιουργούμε ένα νέο δίκτυο καταστημάτων, το ‘ΘΕΣγάλα συν’ και γινόμαστε ουσιαστικά μια ‘ομπρέλα’ διεξόδου στη λιανική πώληση για Έλληνες παραγωγούς και συνεταιρισμούς, οι οποίοι μέσω του δικτύου των καταστημάτων μας, μπορούν πια να διαθέσουν τα προϊόντα τους απ’ ευθείας στους καταναλωτές. Το μοντέλο ανάπτυξης των αυτόματων πωλητών γάλακτος οι οποίοι θα συνεχίσουν να λειτουργούν μας έδειξε τον δρόμο και σήμερα έχουμε την χαρά να βρισκόμαστε συνοδοιπόροι με συνεταιρισμούς και τοπικούς παραγωγούς ανά την Ελλάδα που συμμερίζονται τα οράματα και τις αξίες μας».

Φωτογραφία: ΘΕΣγάλα.

You might also like