Καμπάνια για τα γιαούρτια της βρετανικής Yeo Valley με χρήση νέας τεχνολογίας

Με τη χρήση ειδικού, αόρατου κωδικού στην επιφάνεια της συσκευασίας.

Η βρετανική γαλακτοβιομηχανία Yeo Valley, πραγματοποιεί αυτό το διάστημα έναν πρωτότυπο διαγωνισμό στον οποίο οι πελάτες της καλούνται να ανακαλύψουν έναν τυχερό κωδικό που βρίσκεται πάνω στα καπάκια των συσκευασιών γιαουρτιών της και με τον κωδικό να κερδίσουν σημαντικά δώρα.

 

Η καμπάνια της εταιρείας πραγματοποιείται με τη βοήθεια της εταιρείας Clondalkin Flexible Packaging, η οποία διαθέτει κι εφαρμόζει μια σύγχρονη τεχνική κωδικοποίησης/ σήμανσης πάνω σε εύκαμπτες επιφάνειες, όπως τα καπάκια σε γιαούρτια.

Η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να κατασκευάζει πολυεστερικά πώματα και καπάκια συσκευασιών, πάνω στα οποία έχει τη δυνατότητα να τυπώνει, για λογαριασμό της Yeo, έναν 14ψήφιο κωδικό, ο οποίος αποκαλύπτεται όταν ανοίξει ο καταναλωτής το καπάκι.

Οι δύο μεγάλοι νικητές της καμπάνιας μπορούν να κερδίσουν  ο καθένας από ένα Mini convertible, διαμονή μιας εβδομάδας σε συγκεκριμένο προορισμό και επιπλέον 1.000 λίρες για τα έξοδά τους, εφόσον βρουν το σωστό κωδικό και τον εισάγουν σε σχετικό site που έχει δημιουργήσει η εταιρεία. Άλλοι 200 νικητές κερδίζουν διαμονές Σαββατοκύριακου.

Η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει άλλους τρεις αντίστοιχους διαγωνισμούς στο παρελθόν, χρησιμοποιώντας πάντα την τεχνική των κρυμμένων τυπωμένων κωδικών προσφέροντας μέχρι και αυτοκίνητα Land Rover στους νικητές.

Η συγκεκριμένη τεχνική αναπτύχθηκε στην Αγγλία πριν από περίπου τέσσερα χρόνια  και προς το παρόν παραμένει η μόνη διαθέσιμη τεχνολογία αυτού του είδους στη γαλακτοκομική αγορά της χώρας.

Ο κωδικός είναι τυπωμένος στην επιφάνεια του καπακιού, βρίσκεται όμως αόρατος κάτω από τη εικόνα που καλύπτει το καπάκι  και αποκαλύπτεται μόλις ανοίξει κάποιος τη συσκευασία. Η εταιρεία εγγυάται την απόλυτη προστασία του καταναλωτή καθώς η όλη διαδικασία είναι απολύτως ασφαλή για το προϊόν που δεν έρχεται σε επαφή με τον τυπωμένο κωδικό.

Φωτογραφίες: Yeo Valley.

You might also like