Πιέζουν Ελλάδα και Ε.Ε. την Τσεχία για το «ελληνικό γιαούρτι» της

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ‘μάχη’ ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τσεχία για τη χρήση του όρου ‘Ελληνικό γιαούρτι’ σε προϊόντα γιαούρτης που παράγονται στην Τσεχία, με την Ευρωπαϊκή Ένωση μπροστά στην ολοφάνερη παραβίαση των κοινοτικών όρων να προβαίνει σε συστάσεις προς τους Τσέχους να εγκαταλείψουν τη συγκεκριμένη εμπορική σήμανση.

 

Το πιο πρόσφατο ‘επεισόδιο’ της συγκεκριμένης διαμάχης που έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου δύο χρόνια, ήταν οι δηλώσεις ανώτερου κοινοτικού αξιωματούχου στο διαδικτυακό ενημερωτικό κόμβο Euroactiv.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα που υπογράφει ο Σαράντης Μιχαλόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι  «Η ονομασία «ελληνικό γιαούρτι» δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε προϊόντα που παράγονται εκτός Ελλάδας».

«Η Επιτροπή βρίσκεται σε επαφή με τις τσεχικές αρχές για το ζήτημα αυτό και εξέφρασε λεπτομερώς τη θέση της, η οποία διαβιβάστηκε στη Τσεχία», ανέφερε ο αξιωματούχος της ΕΕ. Την ίδια στιγμή η Επιτροπή που συστάθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το γιαούρτι αναζητάει τρόπους για τη διεθνοποίηση του θέματος και την απόκρουση των ιδιαίτερα αρνητικών εξελίξεων που καταγράφονται διεθνώς σε σχέση με την προστασία της χώρας από τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

You might also like