Αποστόλου στη Φωκίδα: ‘Η κτηνοτροφία ραχοκοκαλιά της υπαίθρου’

Τη σημασία της κτηνοτροφίας στην παραγωγική ανασυγκρότηση της  χώρας και  τις πρωτοβουλίες  του ΥΠΑΑΤ για τη στήριξη του κλάδου υπογράμμισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου στις συναντήσεις που είχε στη Φωκίδα,  με γεωργοκτηνοτρόφους  και φορείς του αγροτικού χώρου.

 

Ο υπουργός επισκέφθηκε τη Δεσφίνα και στη συνέχεια το Λιδωρίκι (κεντρική φωτογραφία)  όπου βρίσκεται η «καρδιά» της κτηνοτροφικής παραγωγής του νομού με αιχμή του δόρατος την αιγοπροβατοτροφία. Στις συνομιλίες που είχε ο Β. Αποστόλου με τους παραγωγούς υπογράμμισε τις κομβικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε το ΥπΑΑΤ στις συνδεδεμένες ενισχύσεις του 2017 για τον  κτηνοτροφικό κλάδο  με την ορθολογικοποίηση των κατανομών, με στόχο την καλύτερη απορροφητικότητα των πόρων και τη στήριξη των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων.

Ο υπουργός πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως η ενίσχυση της κτηνοτροφίας αποτελεί προτεραιότητα για το ΥπΑΑΤ καθώς αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της υπαίθρου και ιδίως των ορεινών περιοχών της χώρας, επισημαίνοντας παράλληλα  πως ο κλάδος θα ενισχυθεί σημαντικά και από το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης  2014 – 2020.

Τέλος, αναφέρθηκε στις δράσεις του υπουργείου  που στοχεύουν στην επίλυση δυσχερειών σε σημαντικούς τομείς όπως είναι το κόστος παραγωγής, η αδειοδότηση των σταβλικών εγκαταστάσεων, η διαχείριση βοσκήσιμων γαιών, η εξασφάλιση της ρευστότητας των παραγωγών, το φορολογικό και το ασφαλιστικό των γεωργοκτηνοτρόφων κ.ά.

Φωτογραφίες: ΥπΑΑΤ.

Από την επίσκεψη του Β. Αποστόλου στη Δεσφίνα.
You might also like