Η Δημητρίου θα επενδύσει στο εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στη Φλώρινα

Επέκταση δραστηριοτήτων σχεδιάζει η Φλωρινιώτικη τυροκομική εταιρεία.

Μπορεί να ενδιαφέρθηκε η Δωδώνη, μπορεί να το …σκέφτηκε ο ΘΕΣΓάλα, τελικά το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στη Φλώρινα κατέληξε σε τοπικό επενδυτικό σχήμα στο οποίο συμμετέχει η ανερχόμενη  εταιρεία Τυροκομικά Δημητρίου. Το κόστος της εξαγοράς ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στα 2 εκατ. ευρώ και οι σκέψεις είναι να αξιοποιηθεί …γαλακτοκομικά.

 

Μια νέα εποχή ίσως ξεκινήσει στο κλειστό εδώ και δύο χρόνια εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο Φλώρινας, μια φιλόδοξη επένδυση η οποία έπεσε στο κενό, μιας και η εταιρεία έχει ουσιαστικά αποσυρθεί από ένα μεγάλο κομμάτι των γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελλάδα.

Ήταν μια επένδυση του 2005 η οποία είχε ξεπεράσει τα 35 εκατ. ευρώ, μπορούσε να επεξεργαστεί σχεδόν 500 τόνους γάλα την ημέρα και συνδεόταν με μια παραγωγική βάση περίπου 600 παραγωγών οι οποίοι αυτή τη στιγμή δίνουν το γάλα τους στη Δωδώνη.

Η Δημητρίου είναι μια εταιρεία που δημιουργήθηκε από τα αδέλφια Κώστα και Γιάννη Δημητρίου και στην οποία συμμετέχουν σήμερα ως εκπρόσωποι της δεύτερης γενιάς τα παιδιά τους. Η εταιρεία διατηρεί τυροκομείο στην έδρα της στη Μαρίνα, κατάστημα λιανικής στη Φλώρινα, εξυπηρετεί μια ημέρα την εβδομάδα το Αμύνταιο ενώ τα προϊόντα της διανέμονται στους νομούς Φλώρινας, Κοζάνης και Θεσσαλονίκης. Το σημαντικότερο προϊόν της είναι η φέτα ΠΟΠ  αλλά είναι επίσης γνωστή και για μια σειρά ιδιαίτερα προϊόντα που παράγει όπως η Φλωρινέλα, ένα ημίσκληρο κίτρινο τυρί από αιγοπρόβειο γάλα σε μπαστουνάκι για σαγανάκι το οποίο κόβεται σε ροδέλες και τηγανίζεται ελαφρά.

Το  Dairy News επικοινώνησε με τον επιχειρηματία Ανδρέα Δημητρίου της ομώνυμης εταιρείας από τη Μαρίνα Φλώρινας, ο οποίος δήλωσε έκπληκτος για το γεγονός ότι διάφορα μέσα ενημέρωσης θέλουν τον υπάρχοντα βιομηχανικό χώρο να μετατρέπεται σε συσκευαστήριο  …πατάτας  και επιβεβαίωσε ότι πράγματι, σκοπεύει να αξιοποιήσει τη μονάδα στο αντικείμενο που ούτως ή άλλως δραστηριοποιείται.

«Δεν θα αλλάξει ο βασικός χαρακτήρας του κτιρίου αλλά είναι πολύ νωρίς αυτή τη στιγμή για να κάνουμε την οποιαδήποτε ανακοίνωση. Έχουμε κάποια μικρή αναφορά στην περιοχή και θέλουμε να τη διευρύνουμε. Δεν υπάρχει κάτι οριστικό αυτή τη στιγμή » μας είπε.

Αναφερόμενος στην κατάσταση του γαλακτοκομικού κλάδου, ο επιχειρηματίας μας είπε ότι «Η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην περιοχή μας είναι ανάλογη με αυτή που επικρατεί σε όλη την Ελλάδα. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα: υπάρχουν πάρα πολλές ελληνοποιήσεις αιγοπρόβειου γάλακτος που έρχεται από διάφορες βαλκανικές χώρες. Εμείς από την πλευρά μας, ως τοπικοί παραγωγοί, προσπαθούμε να στηρίξουμε την τοπική γαλακτοκομία ή ότι έχει απομείνει…»

You might also like