Κανείς για την ΑΓΝΟ…

Άγονος ο διαγωνισμός- πάει για άνοιξη και 'χαμηλότερα'.

Δεν πλειστηριάστηκε για μια ακόμα φορά η γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ, καθώς ουδείς ενδιαφερόμενος επενδυτής εμφανίστηκε στο δικαστήριο της Θεσσαλονίκης όπου έλαβε χώρα η σχετική διαδικασία.

Το ποσό που είχε τεθεί ως ελάχιστο τίμημα ανέρχεται σε 18 εκατ. ευρώ και το ενδιαφέρον ήταν μηδαμινό, παρά τις φήμες των τελευταίων εβδομάδων για ενδιαφέρον από το εξωτερικό. Αναμένεται ότι η διαδικασία θα επαναληφθεί, αυτή τη φορά με καταληκτική ημερομηνία κάπου μέσα στην άνοιξη του 2018 και θεωρείται δεδομένο ότι το τίμημα θα είναι μικρότερο.

Με χρέη που ανέρχονται στα 50 εκατ. ευρώ, από τα οποία περίπου 10 εκατ. ευρώ αφορούν τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, το μέλλον της επιχείρησης κρίνεται αμφίβολο.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο όπως αυτό της ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο στο οποίο είχαν επενδυθεί περίπου 35 εκατ. ευρώ, έφτασε να πωληθεί, πριν μερικές εβδομάδες,  στα περίπου 2 εκατ. ευρώ, είναι φανερό ότι η ΑΓΝΟ θα χρειαστεί να ‘κατέβει’ αρκετά προκειμένου να γίνει ελκυστική για τον όποιο – άφαντο προς το παρόν- επενδυτή.

You might also like