Στα 18 εκατ. ευρώ ο τζίρος της ΕΒΟΛ το 2017

Ετοιμάζει φωτοβολταϊκό πάρκο και θα λανσάρει γάλα 18 ημερών.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης των μελών του  Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, η ηγεσία της εταιρείας ενημέρωσε τα μέλη για τις εξελίξεις που αφορούν το Συνεταιρισμό και παρουσίασε τα οικονομικά δεδομένα που χαρακτηρίζουν την πορεία του. Έκανε επίσης σημαντικές ανακοινώσεις για επενδύσεις στην ΕΒΟΛ.

 

Πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Νικήτας Πρίντζος ενημέρωσε τη Γενική Συνέλευση για την καλή πορεία που είχε ο Συνεταιρισμός το 2017, καθώς  τα αποτελέσματα ήταν πάρα πολύ θετικά: καταγράφτηκε αύξηση του κύκλου εργασιών  ο οποίος ανέρχεται πλέον σε 18 εκατ. ευρώ ενώ καταγράφτηκε  αύξηση του όγκου πωλήσεων και των κερδών (αναμένεται κερδοφορία περίπου 2 εκατ. ευρώ).

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος  500 KW συνολικού κόστους 600.000  ευρώ. Το πάρκο θα δημιουργηθεί από την ΕΒΟΛ η οποία θα επωφεληθεί από τις ευεργετικές διατάξεις του Νόμου σχετικά με την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και με συμψηφισμό της ιδίας κατανάλωσης ρεύματος.

Η συγκεκριμένη επένδυση θα κατασκευασθεί στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, θα είναι επιδοτούμενη σε ποσοστό 50%, το δε υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί  από ίδια κεφάλαια  του Συνεταιρισμού και χωρίς δανεισμό. Η συγκεκριμένη επένδυση θα έχει ολοκληρωθεί εντός τετραμήνου από σήμερα και θα έχει αποσβεστεί εντός διετίας.

Επίσης έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού Νικήτα Πρίντζο ότι έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του  μηχανολογικού εξοπλισμού για την παραγωγή και εμφιάλωση γάλακτος χρονικής διάρκειας 18 ημερών. Το γάλα αυτό είναι ένα νέο προϊόν, το οποίο θα καλύψει τις αγορές σχεδόν όλης της ελληνικής επικράτειας, ιδιαίτερα των νησιωτικών περιοχών.

You might also like