Νέα μονάδα από το Τυροκομείο «Ζωζεφίνος»

Εδώ και μερικούς μήνες έχει ξεκινήσει η λειτουργία της νέας τυροκομικής μονάδας του Τυροκομείου Ζωζεφίνος (είναι η μεγαλύτερη της Σύρου) η οποία βρίσκεται στην περιοχή του Άνω Μάννα.

 

Τα μηχανήματα για την παστερίωση, την επεξεργασία και την παραγωγή των προϊόντων αυτών είναι σύγχρονα και κάποια εξ αυτών, τελευταίας τεχνολογίας ενώ παράλληλα εφαρμόζεται και σύστημα ασφάλειας τροφίμων ISO 22000:2005 .

Η εταιρεία είναι γνωστή από το παραδοσιακό τυρί Σαν Μιχάλη, ένα προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, παράγει όμως και άλλα τυριά όπως γραβιέρα Σύρου, το Σαν Ζωζέφ, γροθοτυράκια, ανθότυρο, τυροβολιά,  καυτερή και  γιαούρτι. Τα προϊόντα της διανέμονται  στα supermarkets της Σύρου, σε πολλά minimarkets, αλλά και καταστημάτων με τυροκομικά και αλλαντικά.

Η διάθεση των προϊόντων αυτών δεν γίνεται μόνο στη συριανή αγορά. Τα προϊόντα της μπορεί να τα βρει κανείς και σε άλλα νησιά όπως η Τήνος, η Μύκονος, η Πάρος, η Νάξος, η Σαντορίνη, η Μήλος, η Σίφνος, η Κύθνος, η Χίος, η Ρόδος και η Κως αλλά και στην Αθήνα στα SuperMarkets ΑΒ Βασιλόπουλος, Θανόπουλος, Σκλαβενίτης και Carrefour, σε delicatessen και σε συνοικιακά καταστήματα. Επίσης, έχουν αρχίσει και γίνονται μικρές εξαγωγές σε Γερμανία και Γαλλία.

Φωτογραφίες: Τυροκομείο Ζωζεφίνος και https://cyclades24.gr/ .

You might also like