Στη Λάρισα το Σάββατο 20/1 o “Αγρότης της Χρονιάς 2018”

Απονομή βραβείων και σημαντικό συνέδριο από την Agrenda.

Πρόσωπα µε εξαιρετική συνεισφορά στην ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής και στη βελτίωση των όρων ζωής στην περιφέρεια αποτελούν για μια ακόμα χρονιά τους πρωταγωνιστές των βραβείων «Αγρότης της Χρονιάς», που έχει καθιερώσει η εφημερίδα Agrenda τα τελευταία 9 χρόνια και τα οποία κορυφώνονται φέτος µε τελετή απονομής και συνέδριο, που θα λάβουν χώρα στις 20 Ιανουαρίου στη Λάρισα.

 

«Αγρότης της Χρονιάς 2018» ανακηρύχθηκε ο παραγωγός βιοµηχανικής ντοµάτας από τα Φάρσαλα Παναγιώτης-Ρίζος Μακρής, ο οποίος µαζί µε αδέλφια του πέτυχαν την πλήρη καθετοποίηση της εκµετάλλευσής τους.

Στη δεύτερη κατηγορία, αυτής της «Καλύτερης Κτηνοτροφικής Εκµετάλλευσης», διακρίθηκε ένας 35χρονος προβατοτρόφος, ο Νίκος Ζιώζιας, που µεταξύ άλλων αποτελεί και ιδρυτικό µέλος του Συνεταιρισµού Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας «Γάλα Ελαςς» ενώ στη «Συλλογική Προσπάθεια» η Αγροτική Συνεταιριστική Οργάνωση Ελαιοπαραγωγών του ∆ήµου Βιάννου «BIENNA».

Πρέπει να σηµειωθεί ότι φέτος ένα ακόµη ειδικό βραβείο θα εµπλουτίσει τον θεσµό, το οποίο θα απονεµηθεί σε έναν από τους τελευταίους µετακινούµενους κτηνοτρόφους, τον 84χρονο Χρήστο Τζιάλα µε θερινή βάση το Πρόσβορο Γρεβενών.

Στην εκδήλωση, που διοργανώνεται στο ξενοδοχείο Larissa Imperial, την τελετή απονοµής θα πλαισιώσουν εισηγήσεις διακεκριµένων προσώπων του αγροτικού χώρου υπό τον συντονισµό του Στέλιου Σαράντη.  Στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί θα παρουσιάσει εισήγηση ο dιεθνούς φήµης οικονοµολόγος Alan Matthews, Επίτιµος Καθηγητής Ευρωπαϊκής Αγροτικής Πολιτικής, στο Τµήµα Οικονοµικών του Trinity College στο ∆ουβλίνο.

Πρόγραμμα εκδήλωσης Αγρότης της Χρονιάς 2018

You might also like