Όλα λάθος με τη Lactalis…

Καταναλωτές μηνύουν σουπερμάρκετ που δεν απέσυραν τα προϊόντα της.

Καταναλωτές στη Γαλλία αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μηνύσεις εναντίον αλυσίδων σούπερ μάρκετ οι οποίες δεν απέσυραν από τα ράφια τους – ως όφειλαν- προϊόντα της γαλλικής πολυεθνικής γαλακτοβιομηχανίας Lactalis κατά τη διάρκεια της πρόσφατης διατροφικής κρίσης με μολυσμένα γάλατα βρεφικής ηλικίας (σαλμονέλα).

 

Εκατοντάδες οικογένειες έχουν επίσης στραφεί ενάντια στην Lactalis την οποία κατηγορούν ότι έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών τους. Πρόκειται για ένα σκάνδαλο το οποίο δεν λέει να υποχωρήσει…

Η εταιρεία έχει ήδη προτείνει στις οικογένειες των οποίων τα βρέφη νόσησαν από την κατανάλωση του μολυσμένου γάλακτος μια οικονομική αποζημίωση αλλά υπάρχουν πολλοί στη Γαλλία που επιμένουν ότι θέλουν πάνω απ’ όλα να βρουν την αλήθεια, προσθέτοντας ότι η εταιρεία δεν θα μπορέσει να «αγοράσει τη σιωπή» τους.

Πάνω από 30 παιδιά σε Γαλλία κι άλλα δύο σε άλλες χώρες (τα διεθνή μέσα θεωρούν υπήρξε περιστατικό και στην Ελλάδα)  αρρώστησαν από το  βακτήριο της σαλμονέλας  αλλά δεν υπήρξαν απώλειες ζωών.

Επιθετική προς την εταιρεία αλλά και τις λιανεμπορικές αλυσίδες ήταν και η γαλλική κυβέρνηση η οποία κατηγορεί τη Lactalis για καθυστερημένη κινητοποίηση, ενώ έχει διαταχθεί από την κυβέρνηση να διερευνηθεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για την μη πλήρη απόσυρση των προϊόντων που είχε υποδείξει η εταιρεία από τα ράφια γνωστών λιανεμπορικών αλυσίδων.

Θυμίζουμε οτι είχε διαταχθεί η απόσυρση προϊόντων της Lactalis σε 83 χώρες όπου διακινούνται προϊόντα της- μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.

You might also like