Αυτές είναι οι τάσεις στο παγωτό

Μπορεί οι παραδοσιακές γεύσεις στο παγωτό να εξακολουθούν να είναι δημοφιλείς μεταξύ των περισσότερων καταναλωτών, τον τόνο όμως της αγοράς διαμορφώνουν σε ορισμένες περιπτώσεις οι νέες τάσεις. Κάποιες από αυτές παρουσιάζουμε παρακάτω.

 

Υψηλή περιεκτικότητα πρωτεΐνης. Στην Ελλάδα μια από τις εταιρείες που ενστερνίστηκε άμεσα τη συγκεκριμένη τάση ήταν η σερραϊκή Κρι- Κρι. «Έπειτα από το εξαιρετικά επιτυχημένο λανσάρισμα της πρωτοποριακής σειράς λειτουργικών γιαουρτιών Κρι Κρι Super Spoon και αφουγκραζόμενοι την ανάγκη για τη δημιουργία ενός προϊόντος παγωτού αντίστοιχης διατροφικής αξίας, δημιουργήσαμε το νέο Super Spoon παγωτό», δήλωσε η διευθύντρια marketing της Κρι Κρι, Τζελίνα Κουκουμέλη.

Πρόκειται για παγωτό με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη για μυϊκή ενδυνάμωση (μία συσκευασία, περιέχει 9,3 γραμ. πρωτεΐνης), όπου το ελληνικό γιαούρτι συναντά τα super fruits: blueberry, blackberry, blackcurrant και cranberry.

 

Παγωτό χωρίς γλουτένη. Πρόκειται για τάση που αντιπροσωπεύει υπαρκτές ανάγκες των καταναλωτών: εκτός από τη σοβαρή πάθηση της κοιλιοκάκης, όπου οι συγκεκριμένοι πάσχοντες θα πρέπει να εξαλείψουν εντελώς τη γλουτένη από τη διατροφή τους, τρόφιμα χωρίς γλουτένη καταναλώνουν ακόμα και άνθρωποι που δεν έχουν μια τέτοια ανάγκη, διότι τα θεωρούν πιο υγιεινά.

Πρώτη μπήκε στο συγκεκριμένο segment η Kayak με το  πιστοποιημένο παγωτό gluten free σε τέσσερις γεύσεις: Βανίλια, Σοκολάτα, Φράουλα & Sorbet Μάνγκο. Αν και το συγκεκριμένο παγωτό, λόγω κόστους παρασκευής είναι ακριβότερο, η Kayak θεωρεί ότι η κατανάλωσή του είναι προς το παρόν ικανοποιητική.

Παγωτό με βουβαλίσιο γάλα. Άλλη μια νέα τάση από τη Βόρεια Ελλάδα η οποία έχει βρει θερμούς υποστηρικτές στην Αθήνα. Ήδη αρκετές εταιρείες, έχουν εισέλθει στην κατηγορία. Η Kayak λάνσαρε παγωτό με φρέσκο βουβαλίσιο γάλα (βανίλια και σοκολάτα), φρέσκια κρέμα γάλακτος, φρέσκα φρούτα.

Η Bufala Gelato, με ένα κατάστημα στη Θεσσαλονίκη και δύο στην Αθήνα (Γλυφάδα, Βουλιαγμένη), είναι η εταιρεία που έχει βάλει το επίκεντρο της παραγωγή της το συγκεκριμένο είδος γάλακτος. Πάντως τη μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων από βουβαλίσιο γάλα, μεταξύ των οποίων και μια σειρά παγωτών, διαθέτει η εταιρεία Οικογένεια Μπέκα από τη Θεσσαλονίκη.

You might also like