Ξεκίνησε το Παράρτημα ΣΕΚ Μακεδονίας- Θράκης

Επίσημα εγκαίνια εν μέσω Agrotica, στις 2 Φλεβάρη, στη Θεσσαλονίκη.

Με λιτή τελετή πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου τα εγκαίνια του Παραρτήματος Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) Μακεδονίας- Θράκης στη Σίνδο, στη Θεσσαλονίκη. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του ΣΕΚ Παναγιώτης Πεβερέτος, ο Αντιπρόεδρος Χρήστος Τσομπάνος, μέλη Δ.Σ. και κτηνοτρόφοι της περιοχής.

 

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Τσιρώνης Γιάννης, οι βουλευτές της Ν.Δ. Β’ Θεσσαλονίκης Καράογλου Θεόδωρος και Αναστασιάδης Σάββας και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Κεντρικής Μακεδονίας Παπάς Θεοφάνης.

Χαιρετισμό απέστειλαν οι βουλευτές του Σύριζα Β’ Θεσσαλονίκης  Μάρδας Δημήτρης και Α’ Θεσσαλονίκης Μπόλαρης Μάρκος, ο Αντιπεριφεριάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας Γιουτίκας Κωνσταντίνος καθώς και ο Δήμαρχος Δήμου Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος.

Μετά την τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΕΚ όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κτηνοτροφία, με κυριότερα:

  • Την καταστροφική μείωση των τιμών παραγωγού αιγοπρόβειου γάλακτος (έως 15%).
  • Την ένωση του κτηνοτροφικού κινήματος στη χώρα, για την οποία με ομόφωνη απόφαση το Δ.Σ. εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο κο Πεβερέτο να υλοποιήσει την πρωτοβουλία αυτή.
You might also like