Ήρθε το φρέσκο γάλα «8 γυναίκες»

Εντυπωσιακή πρωτοβουλία στο Γυναικόκαστρο Κιλκίς.

Ένα γάλα που προέρχεται από 6 μόλις επιλεγμένες φάρμες και από συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή αλλάζει τον τρόπο που βλέπαμε το φρέσκο γάλα. Πρόκειται για το γάλα «8 Γυναίκες», που παράγεται και συλλέγεται στο Γυναικόκαστρο του Νομού Κιλκίς, μια περιοχή γνωστή για την κτηνοτροφική της, και όχι μόνο, ιστορία.

 

Όπως δηλώνει και το όνομά του, το «8 Γυναίκες» παράγεται από μια ομάδα οκτώ γυναικών, έξι προερχόμενες από οικογένειες με μακριά παράδοση στην αγελαδοτροφία και δύο από άλλους επιχειρηματικούς κλάδους, οι οποίες ένωσαν την αγάπη και το μεράκι τους για το γάλα και τα διοχέτευσαν σ΄αυτό το προϊόν.

Δημιούργησαν την εταιρεία «Γυναίκες Γαλακτοπαραγωγοί Γυναικόκαστρου», με έδρα την ομώνυμη περιοχή, αποφασισμένες να προσφέρουν σε κάθε οικογένεια ένα γάλα γευστικό, πλούσιο, αυθεντικό, ακριβώς όπως αυτό που μεγάλωσε τα δικά τους παιδιά.

Το συλλέγουν καθημερινά με ιδιαίτερη φροντίδα από τις δικές τους και μόνο αγελάδες, που εκτρέφουν με ζωοτροφές παραγωγής τους, και στη συνέχεια το εμπιστεύονται στη ΜΕΒΓΑΛ -μια αξιόπιστη εταιρεία με βαθιά γνώση στο γάλα- για τη συσκευασία και διανομή του.

Η περιορισμένη και ελεγμένη παραγωγή διασφαλίζει όλα τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, γι΄αυτό οι «Γυναίκες Γαλακτοπαραγωγοί Γυναικόκαστρου»,  καταφέρνουν να δώσουν στον καταναλωτή ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, ένα αγνό, ποιοτικό φρέσκο γάλα.

Παράλληλα, η επιλογή τους να μείνουν και να επενδύσουν στον τόπο τους αποδεικνύεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς προάγει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και συνεισφέρει στην τόνωση της οικονομίας μιας παραμεθόριας περιοχής 500 κατοίκων.

Επιπλέον στηρίζουν έμπρακτα την τοπική κοινότητα, αφού μέρος των εσόδων από το γάλα «8 Γυναίκες»  προορίζεται για να ενισχύει τους σκοπούς και τις δράσεις του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου, που έχει σπουδαίο έργο στην ανάδειξη του πολιτισμού.

Οι ίδιες λένε για το εγχείρημά τους: «Ο ζήλος για τη σωστή διατροφή των παιδιών µας και η αγάπη μας για το γάλα όλα αυτά τα χρόνια,  µας οδήγησε στην απόφαση να σας προσφέρουμε το δικό µας φρέσκο γάλα 8 Γυναίκες, για να γευτείτε αυτό που εμείς λέμε Γάλα».

Οι 8 Γυναίκες

από το Γυναικόκαστρο Κιλκίς

Σύλβια Σαμολαδά – Αγελαδοτρόφος
Κούλα Ιορδανίδου – Αγελαδοτρόφος
Λαμπρινή Τσομπανίδου – Αγελαδοτρόφος
Κρυσταλλία Σαράντη – Αγελαδοτρόφος
Αντιγόνη Κουρούτσιου – Αγελαδοτρόφος
Χριστίνα Σπύρου – Αγελαδοτρόφος
Ερασμία Παπαδοπούλου – Επιχειρηματίας
Δέσποινα Βουδούρη – Επιχειρηματίας & Διαχειρίστρια ΙΚΕ

You might also like