ΚΡΙ ΚΡΙ: Έτοιμη για την …Ιρλανδία

Σημαντικές ανακοινώσεις Τσινάβου στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Ο Παναγιώτης Τσινάβος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κρι Κρι, επιβεβαίωσε τις φήμες που ήθελαν την εταιρεία του να εξετάζει και να σχεδιάζει ακόμα μεγαλύτερη διείσδυση στα βρετανικά νησιά, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι το 2017 η εταιρεία του θα εμφανίσει διψήφια νούμερα αύξησης τόσο των πωλήσεων όσο και των καθαρών κερδών.

 

Ο ισχυρός μέτοχος της Κρι Κρι ανακοίνωσε ότι η πρόβλεψη για αύξηση πωλήσεων ανέρχεται σε 19% ενώ ανάλογη θα είναι και η αύξηση στα κέρδη. Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της εταιρείας  στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Η σημαντικότερη όμως ανακοίνωση στην οποία προέβη ήταν αυτή της εισόδου της εταιρείας στην ιρλανδική αγορά, φυσική ίσως επέκταση της ήδη σημαντικής παρουσίας της εταιρείας του στην Αγγλία, όπου είναι τοποθετημένη στις κορυφαίες λιανεμπορικές αλυσίδες (ASDA, Tesco, Μarks & Spencer κ.ά.).

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Π. Τσινάβου, η εταιρεία διαθέτει πλέον τα προϊόντα της σε 24 χώρες και η αξία των εξαγωγών της αγγίζει τα 21,5 εκατ. ευρώ. Ο Π. Τσινάβος επιβεβαίωσε και μια ακόμα φήμη (και το έκανε μάλιστα για μια ακόμα φορά…) η οποία βρίσκεται σε ισχύ εδώ και μερικούς μήνες: μέσα στο επόμενο διάστημα, η οικογένεια Τσινάβου, η οποία ελέγχει την Κρι Κρι, θα διαθέσει μικρό ποσοστό των μετοχών της.

Απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας Καθημερινής (Ανέστης Ντόκας),  για το ενδεχόμενο placement μέσα στο 2018, ο κ. Τσινάβος τόνισε: «Ναι, είμαστε έτοιμοι και προετοιμαζόμαστε για να διαθέσουμε ένα ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου σε θεσμικούς επενδυτές από το ποσοστό (76%) που κατέχει η οικογένειά μου. Βέβαια, δεν μπορώ να αποκαλύψω εάν το 76% θα γίνει 70% ή 65%, αλλά είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε την πλειοψηφία της εταιρείας και να διοικούμε την επιχείριση όπως κάνουμε από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της».

Στη φωτογραφία ο Π. Τσινάβος στην παρουσίαση της νέας συσκευασίας του στραγγιστού γιαουρτιού της εταιρείας (2017). Δείτε το σχετικό υλικό: Παρουσίαση Κρι Κρι- Φεβρουάριος 2018

You might also like