Καρακάνας: έφτιαξε το πρώτο τυρί με βιολογική κάνναβη

Δυναμική είσοδος στη νέα αγορά από τον Βολιώτη τυροκόμο.

Το πρώτο ελληνικό τυρί με ανθούς και σπόρους από την πρώτη 100% ελληνική βιολογική κάνναβη παρουσίασε ο βραβευμένος τυροκόμος Παναγιώτης Καρακάνας από το Στεφανοβίκειο Βόλου. Η πρώτη ύλη προέρχεται από την Κοκκίνα Μαγνησίας και την παραγωγή του Kannabio Hemp Cooperative (αγροτικός συνεταιρισμός).

 

Ανταποκρινόμενος σε μια τάση που φαίνεται οτι αποκτάει όλο και περισσότερους φίλους ο δραστήριος τυροκόμος που πριν τρία χρόνια έκανε αίσθηση με το μαύρο σκόρδο που χρησιμοποίησε στην τυροκόμηση του “Μαυροσκορδάτου” (κι απέσπασε διεθνή βραβεία), φέτος χρησιμοποίησε ανθούς και σπόρους βιολογικής κάνναβης για την παρασκευή τυριού και μάλιστα αξιοποιώντας μια τοπική προσπάθεια.

Το Κανναβότυρο όπως είναι εμπορική ονομασία του (πρόκειται για κασέρι), παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε έκθεση προϊόντων με βάση την κάνναβη στην Αθήνα και έχει ήδη τοποθετηθεί στα καταστήματα της εταιρείας, αν και η πρώτη παραγωγή ήταν μικρή.

Η «Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Κannabio – Hemp Hellas», με το διακριτικό τίτλο «KannaBio ΚΟΙΝΣΕΠ» και την αγγλική απόδοση “KannaBio hemp cooperative”, είναι ένας αστικός συνεταιρισμός συλλογικού και παραγωγικού σκοπού περιορισμένης ευθύνης, που ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2016 για την αξιοποίηση του φυτού της κλωστικής ή βιομηχανικής κάνναβης.

You might also like