Πασχαλινό παγωτό- έκπληξη από την Lavazza
Η ιταλική βιομηχανία επεξεργασίας καφέ μοιράζεται μαζί μας μια υπέροχη συνταγή.
Η καινοτομία και η παράδοση συνδυάζονται σε μία πρωτότυπη γαστρονομική εμπειρία που δημιουργήθηκε από τη Lavazza σε συνεργασία με τον σοκολατοποιό Guido Gobino για τον εορτασμό του Πάσχα. Το Κέντρο Εκπαίδευσης Lavazza, δημιούργησε το “Lavazza Easter Gelato Surprise” (Πασχαλινό Παγωτό-Έκπληξη Lavazza).
Η συνταγή προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία χάρη σε αυτήν την πρωτότυπη εκδοχή που συνδυάζει το κλασικό ιταλικό τσουρέκι “Colomba Pasquale” με νότες καφέ και αμυγδάλου. Η Lavazza προσφέρει αυτή την αποκλειστική συνταγή στις οικογένειες προκειμένου να φτιάξουν το παγωτό και να ευχαριστήσουν τους καλεσμένους τους.
Το Lavazza Easter Gelato Surprise, σύμφωνα με το σχετικό δελκτίο Τύπου της ιταλικής εταιρείας “αποτελείται από απλά, φρέσκα υλικά που αναδύουν στον ουρανίσκο το ξεχωριστό άρωμα αμυγδάλου και πορτοκαλιού, φέρνοντας αμέσως στον νου τις γεύσεις του Πάσχα. Η γευστική εμπειρία εμπλουτίζεται ακόμη περισσότερο από την υφή που είναι πιο κρεμώδης σε σχέση με το κλασικό παγωτό, προσφέροντας την ανάλαφρη αίσθηση που χαρακτηρίζει ένα προϊόν με κρέμα γάλακτος. Για μια ακόμη απολαυστικότερη εμπειρία, μπορείτε να προσθέσετε σοκολάτα Gianduja στον καφέ από τη Lavazza και τον Gobino, αλλά και να πασπαλίσετε με αλατισμένα αμύγδαλα για μια πιο τραγανή και πικάντικη αίσθηση”.
Η νέα πασχαλινή εμπειρία είναι μόνο μία πτυχή πειραματισμού για τη διερεύνηση των εφαρμογών του καφέ στον κόσμο της γαστρονομίας που πραγματοποιείται στο Κέντρο Εκπαίδευσης Lavazza εδώ και πολλά χρόνια, με βάση τη διάσημη έννοια του Coffee Design, του σχεδιασμού τροφίμων για τον καφέ, που αποτελεί μια αληθινή μορφή τέχνης που πηγάζει από την επιθυμία να προτείνουμε νέους και απροσδόκητους γευστικούς συνδυασμούς.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ “LAVAZZA EASTER GELATO SURPRISE”
Υλικά
- Τσουρέκι Colomba 100 γρ.
- Γάλα 225 γρ.
- Κρέμα γάλακτος 275 γρ.
- Ζάχαρη 50 γρ.
Για το σερβίρισμα:
- Αλατισμένα ψημένα αμύγδαλα 15 γρ.
- Νιφάδες σοκολάτας 6 γρ.
- Σκόνη καφέ 2 γρ.
Εκτέλεση
Βράζετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος.
Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
Προσθέτετε το γάλα στα αυγά, μεταφέρετε σε κατσαρόλα και ανακατεύετε το μείγμα μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 90°C.
Προσθέτετετο τσουρέκι Colomba και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί.
Μεταφέρετε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ετοιμάζετε το παγωτό Colomba.
Ανακατεύετε τις νιφάδες σοκολάτας με τη σκόνη καφέ.
Τοποθετήστε το παγωτό σε ένα μπολ, πασπαλίστε με σοκολάτα και καφέ, προσθέστε τα αμύγδαλα και σερβίρετε.