Σε Καλαμαριά κι Εύοσμο τα νέα ‘ΘΕΣγάλα συν’

Σημαντικές απώλειες στη μεγάλη λιανική από τα ΑΜΤ φρέσκου γάλακτος.

Με νέα καταστήματα αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία ΘΕΣγάλα συμβάλλοντας κι αυτή στη δυναμική όπως φαίνεται τάση για αύξηση της κατανάλωσης φρέσκου γάλακτος από τα ATM.

 

Ένα ακόμα κατάστημα προστέθηκε στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στον Εύοσμο: η Συνεταιριστική Γωνιά «ΘΕΣγάλα συν» βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου & Αλέξανδρου Παπάγου.

Κατάστημα όμως άνοιξε και στην Καλαμαριά και πιο συγκεκριμένα  νέο κατάστημα Συνεταιριστική Γωνιά «ΘΕΣγάλα συν» βρίσκεται στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως 34 & Περικλέους 15.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία έχει δεχτεί περισσότερες από 600 αιτήσεις για συνεργασία στη δημιουργία καταστήματος με τη μορφή franchise σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δείγμα του ενδιαφέροντος που επικρατεί μεταξύ νέων κυρίως που θέλουν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά σε μια αγορά που δείχνει τάσεις ανάπτυξης.

Τη συγκεκριμένη τάση πιστοποιεί και πρόσφατη έρευνα της ΙRI, η οποία παρακολουθεί την κίνηση των καταναλωτικών προϊόντων στα καταστήματα της μεγάλης λιανικής, όπου, σύμφωνα με την έρευνα, οι πωλήσεις φρέσκου γάλακτος την περίοδο 2013- 2017 έχουν πέσει κατά περίπου 27%, ενώ είναι χαρακτηριστικό οτι μόλις πέρυσι έπεσαν κατά 4,7%.

Η εταιρεία εκτιμάει, σύμφωνα με την έρευνά της η οποία δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή, οτι μέσω του δικτύου των αυτόματων πωλητών διακινείται ετησίως φρέσκο γάλα αξίας σχεδόν 24 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο έχει χαθεί από τη μεγάλη λιανική που μετράει απώλειες περίπου 85 εκατ. ευρώ την περίοδο 2013-2017.

You might also like