Βλέπουν Αποστόλου οι κτηνοτρόφοι στη Λάρισα

Στο πλαίσιο συνεδρίου του Economist, οι κτηνοτρόφοι πιέζουν...

Σύντομη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Bαγγέλη Αποστόλου είχε σήμερα το μεσημέρι στη Λάρισα μικρή αντιπροσωπεία από μέλη κτηνοτροφικών συλλόγων από τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία με προεξάρχοντες – και πιο ‘μαχητικούς’- τους κτηνοτρόφους από την Ελασσόνα. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας που είδε τον υπουργό ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας Νίκος Παλάσκας.

 

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε μετά τη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κτηνοτρόφων στο κέντρο της Θεσσαλικής πόλης, η οποία έλαβε χώρα παράλληλα με το αγροτικό συνέδριο του Economist για το οποίο άλλωστε βρέθηκε στην πόλη η ηγεσία του ΥπΑΑΤ.

Η συγκέντρωση των κτηνοτρόφων, που διαμαρτύρονται για την κατρακύλα των τιμών στο αιγοπρόβειο κυρίως γάλα και την απουσία ελέγχων για τις εισαγωγές γάλακτος το οποίο χρησιμοποιείται στη συνέχεια για παραγωγή ΠΟΠ προϊόντων, έγινε παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Οι κτηνοτρόφοι μοίρασαν γάλατα στους πολίτες της Λάρισας ενημερώνοντας τους ταυτόχρονα για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Φωτογραφίες: www.larissanet.gr

You might also like