Το Lely Center Ελλάδας παρουσίασε το νέο Astronaut A5

Στη Θεσσαλονίκη, σε 30 γαλακτοπαραγωγούς αγελαδοτρόφους.

Εκδήλωση με τίτλο «Τα ορόσημα στην αγελαδοτροφία» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26/4/2018 στο ξενοδοχείο Porto Palace στην Θεσσαλονίκη από το Lely Center Ελλάδας, το οποίο παρουσίασε σε 30 γαλακτοπαραγωγούς αγελαδοτρόφους της Ελλάδας το νέο αρμεκτικό ρομπότ Astronaut A5, το νέο ορόσημο στο άρμεγμα και τους εισήγαγε στον νέο κόσμο της Διαχείρισης Φάρμας που πλέον θα υποστηρίζεται από την νέα υπηρεσία FMS.

 

To FMS είναι ένα νέο concept service και υποστήριξης από την Lely που καθιστά τη Lely ταυτόχρονα συνεργάτη, προμηθευτή, τεχνικό service και σύμβουλο της φάρμας. Με τη νέα του έκδοση, διατίθεται πλέον σε 4 επίπεδα που περιλαμβάνουν ψηφιακά farm scans, αναλύσεις δυνατοτήτων και αδυναμιών, επισκέψεις στη φάρμα, training events, σεμινάρια και κυρίως βοήθεια στη στοχοθεσία & στον εξορθολογισμό βάσει των θεμιτών αποτελεσμάτων. Σημαντικό να αναφερθεί είναι πως μέσω του FMS ο κτηνοτρόφος και ο σύμβουλος δουλεύουν μαζί για τη βελτιστοποίηση της φάρμας και καλούνται σε μια συνεχή πρόκληση για υπεροχή.

Στην ομάδα του FMS εντάχθηκε και επίσημα ο Στέλιος Πυρπύλης, ο οποίος εξειδικεύεται στον τομέα της αγελαδοτροφίας και συνεργάζεται χρόνια με πολλές μονάδες αγελάδων. Η νέα αυτή συνεργασία ανακοινώθηκε στο event και αναμένεται να αποδώσει τα μέγιστα στις ρομποτικές φάρμες Lely της Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εισαγωγή της νέας υπηρεσίας FMS συνέπεσε με την εισαγωγή του νέου ρομπότ αρμέγματος Astronaut  A5, του νέου ορόσημου στον τομέα του ρομποτικού αρμέγματος που συνδυάζει τις αποδεδειγμένες και ευρέως αποδεκτές αρχές του αυτόματου αρμέγματος:

1) με την απαράμιλλη αξιοπιστία (εκτεταμένο παγκόσμιο πρόγραμμα δοκιμών με πάνω από 2 εκατομμύρια αρμέγματα σε ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών για άψογη λειτουργία υπό οποιεσδήποτε συνθήκες),

2) με την ευκολία χρήσης (επανασχεδιασμένο διαισθητικό περιβάλλον με όλες τις σχετικές πληροφορίες διαθέσιμες σε μία μόνο σελίδα) και,

3) με την αποδοτικότητα ως προς το κόστος (μειωμένη κατανάλωση απορρυπαντικού και νερού και χρήση ενέργειας μειωμένη έως και κατά 20%).

Με το A5, η άνεση των αγελάδων βελτιώθηκε περαιτέρω καθώς πέρα από το περιβάλλον του στάβλου με την ελεύθερη κυκλοφορία, την ιδέα του I-flow και τα ευρύχωρα κουτιά αρμέγματος βάσει του σχεδίου της Lely, το νέο ρομπότ απέκτησε νέο υβριδικό βραχίονα: σιωπηλό, γρηγορότερο, ενεργειακά αποδοτικότερο και πιο ακριβή ο οποίος, ακολουθώντας άμεσα κάθε κίνηση της αγελάδας κατά τη διάρκεια του αρμέγματος και παραμένοντας κοντά στον μαστό, διορθώνει γρήγορα κάθε απροσδόκητη κίνηση.

You might also like