Είδε Τσίπρα ο ΣΕΚ- αλλά τον Γιώργο…

Τα προβλήματα της κτηνοτροφίας τέθηκαν στο σύμβουλο του πρωθυπουργού.

Πραγματοποιήθηκε  χθες το απόγευμα συνάντηση του Προεδρείου του ΣΕΚ με επικεφαλής τον Πρόεδρο Παναγιώτη Πεβερέτο  με  τον επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, τον Γεώργιο  Τσίπρα  και τους συνεργάτες του.

 

Ο Πρόεδρος και τα μέλη Δ.Σ. του ΣΕΚ, έθεσαν υπόψη του Γ. Τσίπρα την κατάσταση που επικρατεί στην κτηνοτροφία και ιδιαίτερα στην αιγοπροβατοτροφία που βρίσκεται μπροστά στην καταστροφή μετά την απαράδεκτη, άδικη και παράλογη μείωση των τιμών παραγωγού αιγοπρόβειου γάλακτος έως και 25%.

Πρότειναν συγκεκριμένο πλαίσιο ανασυγκρότησης της κτηνοτροφίας όπως και συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να λάβει η Κυβέρνηση για να ανασχεθεί η πορεία προς την καταστροφή της κτηνοτροφίας. Ιδιαίτερα έθεσαν:

  • Το θέμα των ελληνοποιήσεων γάλακτος και κρέατος (ιδιαίτερα της Φέτας) και της προστασίας των τροφίμων ελληνικής παραγωγής με αυστηρό έλεγχο της εσωτερικής αγοράς και της μεταποίησης γαλακτοκομικών προϊόντων και κρέατος.
  • Την αναβάθμιση των προστίμων όπου διαπιστώνεται νοθεία ή παραπλάνηση του καταναλωτή.
  • Την προστασία των ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντων μας στις διεθνείς αγορές, όπως της Φέτας.
  • Συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων για μείωση του κόστους παραγωγής, την ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα της κτηνοτροφίας μας.

Ο Γ. Τσίπρας δεσμεύτηκε να εξετάσει τις προτάσεις – διεκδικήσεις του ΣΕΚ και να τις μεταφέρει στα αρμόδια Υπουργεία προς λύση.

You might also like